A TOMBOLÓ VIHAR OKOZTA KÁROK VÁCOTT

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az alábbiakban közzétett összefoglalóban számolt be szerkesztőségünknek a Vácott szombaton tomboló vihar okozta károkról, és a tűzoltók azokkal kapcsolatosan végzett munkájáról.

Szombaton délután érkezett a jelzés a Pest megyei műveletirányításra, hogy Vácon, a Berkes András utcában lehasadt egy nagy méretű fa ága. A letört ág veszélyeztette a közlekedőket. Az ágat a váci hivatásos tűzoltók távolították el.

Tuja dőlt úttestre Vácon, a Lehár Ferenc utcában. A fát a váci tűzoltók távolították el.

A Dr. Csányi László körúton egy fa törzse kettéhasadt, a fa veszélyeztette a közlekedőket. A fát tűzoltók távolították el, ettől az eseménytől pár méterre kettő nagy méretű faág zuhant az úttestre. Az ágakat szintén a tűzoltók távolították el.

A Budapesti főúton épület tetőzetére dőlt egy nagy méretű fa. A fát a hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók távolították el.

A Kertvárosban telefonvezetékre szakadt egy ág, amit a tűzoltók szedtek le.

A Rácz Pál utcában járda dőlt egy fa, amit szintén a tűzoltók daraboltak össze.

Hétfőn délelőtt a Honvéd utcából kérték a katasztrófavédelem segítségét. Tizenöt méter magas fa ága lehasadt, veszélyeztetve ezzel a forgalmat. A fát a tűzoltók emelő segítségével távolították el, szüntették meg a veszélyes helyzetet – áll a szóvivő szerkesztőségünknek készített összefoglalójában.

Huszár Károly