FÁZTAK, EZÉRT BEÜLTEK MÁS KOCSIJÁBA, AMIT AZTÁN MEG IS RONGÁLTAK – AZ ÜGYÉSZSÉG DÖNT A SORSUKRÓL

A váci nyomozók befejezték a nyomozást annak a két férfinak az ügyében, akik a gyanú szerint egy idegen autóját használták melegedésre. Miközben kényelembe helyezték magukat, össze-vissza törték a gépjárművet.

– Nem mindennapi kép fogadott egy váci férfit 2020 őszén. Reggeli ébredése után vette észre, hogy kocsijának ülésén egy idegen fekete sapka és napszemüveg, a kesztyűtartó alatt cigaretta csikk hever. Megdöbbenését tovább fokozta az ablakemelő, az ajtózsanér, a biztosíték tábla és a betört visszapillantó tükör sérülése.

A váci nyomozók a bejelentést követően a helyszínre mentek, nyomokat rögzítettek, adatokat-és információkat gyűjtöttek. Nem sok idejükbe telt, és azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható

42 éves váci R. Zoltánt és társát, a 26 éves kosdi Cs. Ádámot. A két férfit 2020. november 29-én este lakhelyükön elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

Elmesélték a nyomozóknak, hogy a bűncselekmény elkövetése előtt nagyon sokat ittak, fáztak, és csak melegedni tértek más autójába. A járműben okozott kárt kényelmi szempontjaikra fogták, elmondásuk szerint próbálták a legkedvezőbb ülő testhelyzetet kialakítani, ekkor okozták a jármű sérüléseit – áll a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két férfivel szemben rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Fotók: PMRFK