EVEZÉS: A VVEC MEGŐRIZTE HARMADIK HELYÉT A KLUBOK RANGSORÁBAN

A Vác Városi Evezős Club tíz arany-, tizenegy ezüst- és tíz bronzérmes helyezést könyvelhetett el a múlt hét második felében rendezett országos bajnokságon, a klubrangsorban pedig megőrizte nagyon előkelő harmadik helyét a Csepel és a Győr mögött.

Az eredménysorokat böngészve kitűnik, hogy a váci egyesület több nyolcas egységet is ki tudott állítani a különböző korosztályokban, ráadásul két érmes helyezés is összejött ezekben a versenyszámokban.

Aztán kiemelhető, hogy a csapatok összeállításánál az edzőgárda arra is figyelmet fordított, hogy minél több sportolójuk sikerélményt, érmet, netán bajnoki címet szerezhessen.

Mácsik Miklós vezetőedző külön ráirányította a figyelmet a férfi felnőtt egypárevezős számra, ahol a VVEC három versenyzővel képviseltette magát a nagydöntőben, és csak paraszt hajszálon múlott, hogy nem négy indulóval, ami csúcsdöntés lett volna az evezős bajnokságok történetében.

– A mostani országos bajnokságon kiemelhető fegyvertény volt részünkről a nyolcasok összeállítása, hiszen nagyrészt ezeknek az egységeknek is köszönhető, hogy jóval több pontot könyvelhettünk el a végelszámolásnál a tavalyi szerepléshez képest. Külön kiemelem Galambos Pétert, akinek a neve tizedszer került fel a férfi felnőtt egypárevezős versenyszám bajnoki kupájára, de minden versenyzőnk nagyszerűen helytállt, mindegyiküknek gratulálok ezúton is. Azt mondhatjuk összegzésként, hogy léptünk egy szintet egyesületként – nyilatkozta érdeklődésünkre Mácsik Miklós.

Hozzátette: sok fontos nemzetközi- és hazai regatta szerepel a folytatásban is a 2021-es versenynaptárban, így még bőven van esély arra, hogy a szezon arany lapot kapjon a klub történetében.

R. Z.