FRAU DAFKE – A VÁCI MÉRTÉK PUBLICISZTIKÁJA

Kommunikációs légbokszot vív Matkovich Ilona. Megéri? – kérdi a VáciMérték a legfrissebb publicisztikájában. 

Immár jól kivehető tendencia, hogy Vác város polgármestere heti, közösségi oldalán tett beszámolóiban rendre odaszúr a politikailag vele szemben álló országgyűlési képviselőnek, Rétvári Bencének. Teheti. Kérdés, hogy megéri-e?

Ahogy hallani, az ellenzéki előválasztás közeledtével az amúgy sem egységes, sokfelé húzó bal-liberális oldalon belül is sokasodnak az ellentétek. Matkovich Ilona jelöltje, Inotay Gergely kapja az ívet az elvileg elvbarát sződligeti polgármestertől, Juhász Bélától, de a városvezetést az egyéb, kevésbé látható személyi ellentétek is tovább cincálják.

Vastagon elmúltak már a várossal együtt töltött mézeshetek is, hol van már a polgármester bejegyzései alatti több száz lájk, és több tucat megosztás kora!

Matkovich Ilona hovatovább reklámozni kénytelen fontosnak tartott mondandóját, és a város élén töltött csaknem két esztendő láthatólag a külsején is nyomot hagyott.

Ráadásul Rétvári Bence csak az elmúlt két hónapban több, egyenként is százmillió közeli, vagy azt jelentősen meghaladó váci kormányzati fejlesztést jelentett be, vagy adott át (óvodák, görpark, csónakház), úgyhogy azzal vádolni a város országgyűlési képviselőjét, hogy gyenge a lobbiereje, minimum nevetséges, inkább már a dafke beszólás kategóriájába esik.

Mindezek után adódik a kérdés:

  • megéri-e mindez Matkovich Ilonának?
  • Vagy ha neki, valamiféle egyéni kisebbrendűségi érzéstől hajtva, vagy politikai haszonszerzésből eredő számításból, meg is éri, megéri-e mindez Vác városának?
  • Nem volna-e jobb békülékenyebb, együttműködőbb hangnemet megütni?

Mert abból mindenki jobban jönne ki, és talán közelebb kerülne az áhított osztrák kisváros is.

MJP