ÚJRA VAN KÖZVILÁGÍTÁS A BERKES ANDRÁS UTCÁBAN – VÁC ÉS A MAGA HENYE VÁROSHÁZÁJA

Örvendetes, de egyúttal elkeserítő, hogy újra egy cikkünk kapcsán oldódik meg valamilyen áldatlan állapot Vácon. Örvendetes, hogy az illetékesek is olvasnak bennünket, de elkeserítő, hogy csak sajtónyomásra történik meg valami, aminek egy szolgáltató városháza esetében automatizmusnak kellene lenni.

Egyik olvasónk feltette a kérdést, hogy miért a városháza kapja megint az ívet és nem az illetékes áramszolgáltató?

Lapunk számos olyan lakossági megkeresést közölt ezidáig, amelyek kapcsán egy-egy polgárunk elakadt ügyei intézésében, s jogosan vagy melléfogásból a városházához fordult.

Ezen esetekben

olyan városházi magatartással találta szemben magát, amelyre az volt a jellemző, hogy szinte semmit sem éreznek magukénak.

A választás előtt lakosságbarát, szolgáltató, gondoskodó ügyintézést ígértek, de egy henye, nemtörődöm, antidemokratikus, már-már lakosságellenes viselkedést nyújtanak helyette.

A mostani esetünkben az történt, hogy egy lakos megkereste az alpolgármestert, segítséget kért tőle, aki annyit tudott neki mondani, hogy miért nem az ő dolga a jelenben, de egyúttal beszélt neki egy szebb jövőről… Szerintünk ez a baj, még akkor is, ha történetesen nem a városháza a szolgáltató….

Minden lakos, minden ügye valamiképpen a városvezetés ügyének is kellene lennie! Ismerünk olyan településeket, ahol ez az integráló szerep egy végtelenül természetes magatartása a település vezetőinek. Vácon ez sajnálatosan 2019 óta nem az!

Emlékezzünk vissza, hogy írtunk a vasúti aluljárók minősíthetetlen állapotáról! Ennek a felelőse, bár papíron biztosan a vasúttársaság, de a városvezetés a füle botját sem mozdította, miközben pontosan értesült arról, hogy a fél város ingázói milyen áldatlan állapotok között indulnak és érkeznek… Itt persze pontosan tudja a kompetencia-határait a városháza, de az éhező cházáros gyerekek kapcsán ahelyett, hogy kezük-lábuk törve javítanának az általuk szolgáltatott közétkeztetés minőségén, a gyerekek között akar nyomozás szerű kivizsgálást rendezni.

A Baba utcai bölcsődében lassan egy éve szegregálják a sérült gyerekeket, a pedagógus végzettségű Inotay alpolgármester a szülők kérését, hogy térjen vissza a régi neveléshez az intézmény, elutasította…

Számos lapunkban publikált lakossági megkeresés egyöntetűen arról tanúskodik, hogy e téren a helyzet 2019 óta rengeteget romlott. Több rendben már bizonyította a városvezetés, hogy nem lakosságbarát, messzemenően nem tudja vagy nem akarja képviselni a helyi lakosok érdekeit, sőt kilakoltatással, adóztatással, bírságolással, közösségi oldalakról kitiltással, fenyegetésekkel és szájzár-rendelettel telepszik rá a város polgáraira.