PIRAMISJÁTÉK, KORRUPCIÓ, VÁROSHÁZI MUTYIK, BŰNÖZŐK VÁCOTT – VÁCI VILÁG LAPSZEMLE

A VáciVilág immár heti rendszerességgel egyre több, közéletünk tisztaságát firtató, tényfeltáró írással jelentkezik, amely a politikai bűnben fogant Összefogás stiklijeiről, valamint a benne szerepet vállaló és köröttük sertepertélők viselt dolgairól rántja le a leplet. Az alábbi lapszemlénkben az utóbbi öt legerősebb tartalmú írásukat tallózzuk.

Piramisjáték Vácott, Tóth Zsiga Miklós, a volt alpolgármester vezetésével?

Legfrissebb anyaguk városunk egykori képviselője, Tóth Zsiga Miklós, a volt SZDSZ-es alpolgármester céges ügyleteivel foglalkozik. (Sokak szerint az Összefogás összegründolásának egyik jelentős háttérembere volt Tóth Zsiga Miklós, ezért is érdemes arra, hogy felelevenítette a lap a zavaros vállalkozásainak kusza történetét, amely bizony az átláthatóság tekintetében üzletileg alig különbözik Matkovich Ilona román cégtemetőben végzett vállalkozásától.)

Tóth Zsiga Miklós egyik reklámja – VáciVilág

A lap állítása szerint a körzetben évek óta szóbeszéd témája volt átvert emberek sokasága, tönkrement vállalkozások, amelyek mindegyike Tóth Zsiga Miklós személyéhez, illetve feltehetően az általa képviselt cégekhez voltak köthetőek. Ezeknek a szóbeszédeknek járt utána a VáciVilág, sűrűn adatolva állításait, amelyekből levonható következtetéseket az olvasóikra bízták. Mi is így tesszük, amikor javasoljuk Önöknek a lap e tényfeltáró írását.

 

A Váci Szívvel Csapatának nyílt levele Inotay Gergelyhez

Inotayt, mint a baloldali Összefogás országgyűlési képviselőjelöltjeként írt Rádi úttal kapcsolatos írása miatt szólította meg a lapban a Váci Szívvel mozgalom. A következőeket kérdezték meg tőle:

Inotay – VáciVilág grafika
  • Ön, korábban, énektanárként hol és hányszor szólalt fel a váci utak, vagy a gyerekek kárára elkövetett anyagi visszaélések kapcsán, vagy ez csak most jutott eszébe, amióta tényleges munka nélkül igen jól megfizetett „politikai” állásba került?
  • A jobbikos képviselők, közöttük az a Romániából betelepült, Csörögben élő, soha váci lakos nem volt Kászonyi Károly, aki 9 évig „jobbikos képviselőként” a Pénzügyi Bizottság elnöke, ill. a mellett, szintén kiemelkedő fizetés mellett GB tag is volt, képviselőként hányszor, vagy hány javaslatot tett az utak rendbe tételére, mit tett a város kárára elkövetett sok száz milliós pénzügyi csalások, sikkasztások leleplezésére, megakadályozására?
  • Kiss Zsolt, aki sok cikluson keresztül, az Ön által kritizált időszakban is nem csak képviselő, hanem GB tag is volt, ellenzékiként hányszor, vagy hány javaslatot tett az utak rendbe tételére vonatkozóan, mit tett az általa is ismert, város kárára elkövetett sok száz milliós pénzügyi csalások, sikkasztások leleplezésére, megakadályozására?
  • Matkovich, aki ezt megelőzően is öt évig tetszelgett önmagának és másoknak képviselőként és GB tagként az önreklámozáson kívül hányszor, vagy hány javaslatot tett a váci utak (pl. Rádi út) rendbe tételére vonatkozóan, mit tett az általa is ismert, a város kárára elkövetett sok száz milliós pénzügyi csalások, sikkasztások leleplezésére, megakadályozására?
  • Ferjancsics úr mikor és hányszor tett, vagy indítványozott valamit is ezen utak, vagy pénzügyi visszaélések leleplezése érdekében?
  • Fehér Zsolt, aki mindvégig, jobbikos megyei képviselő is volt az előző érában, mit tett a városért, hol, mikor szólalt fel érdemben a városi utak, vagy a 100 mFt-os sikkasztások, csalások kapcsán?

Szóval Kedves Gergely – zárul a nyílt levél –, amíg ezen és más hasonló kérdésekre nem tud, nem tudnak egyértelmű, tényekkel alátámasztott választ adni, addig Ön és csapata csak egy „politikának” nevezett színdarab szereplői, közpénzből jól megfizetett tagjai, de semmi közük nincs egy hitelesnek tekinthető képviselőhöz, még ha ezt a nevet magukra is aggatják.

 

Nyereményjáték a Bestiáriumban!

A bővülő VáciVilág Bestiáriumának újabb grafikája

Ezzel a címmel folytatta a váci közéleti szörnytár képes pamflet-sorozatát a lap, amelyben az Összefogás képzeletbeli kampányfőnöke, Buck ezúttal meghirdetett egy nyereményjátékot, amelynek tétje nem más, mint az, ha bármely politikus, vagy közéleti személyiség a Pénzhiénával mutatkozik, jutalmul bekerülhet a Bestiáriumba a Pénzhiéna és társai mellé, mint Díszökör!

Július 9-én Vácott ellenőrök rohanták le az uszodát

A lap beszámolója szerint e napon felettébb nagy volt a mozgás az uszodában. Hatósági személyek és ellenőrök tömege lepte el a létesítményt. A VáciVilág információi szerint az elmúlt évtizedben még nem volt ekkora ellenőrzés, mint ezen az egyetlen napon. Arról – hogy mit kerestek, vagy találtak-e valamit – nincs információjuk a lap szerkesztőinek.

 

Bűnözők Vácott?

Ebben az írásban a lap által kezdeményezett, a bestiárium „képes beszédében” elmondott történetekkel újra felelevenítették közéletünk árnyoldalait.

Az Összefogás pimasz Buck-ja mondja meg folyamatosan a tutit – VáciVilág grafika

A már többször bemutatott Pénzhiéna egyik leginkább elevenébe vágó ügye a börtönbüntetésre ítélt kórházvezetők esete.

Az akkori váci kórházigazgatót, Erős Andrást letöltendő börtönbüntetésre ítélték Bóth János feljelentése alapján. Abban az időben a polgármester munkáját lehetetlenné tevő erők a már köztudottan korrupciós bűncselekménnyel gyanúsítható kórházigazgatót keblükre ölelték, talpnyalóiknak állásokat kértek tőle, amit az persze gondolkodás nélkül teljesített a politikai védelem reményében. Nem jött be. A kórházigazgató pártolása mellett persze a Pénzhiéna állt.

Romhányi Zoltán, a volt kórházi gazdasági igazgató, a dicstelen hospinvestes, majd kiskunhalasi kórházigazgató karrierjét végül sikerült letöltendő börtönbüntetéssel megkoronáznia. Le is ülte. A Pénzhiéna hörögve próbálta megszerezni a váci kórházat a másik, jelenleg is az önkormányzat környékén tevékenykedő, vele együtt az MSZP-ből kirúgott senkiházival együtt.

A lap egy friss rendőrségi hír kapcsán tudni véli annak a váci korrupt főorvosnak a személyét is, aki nemrégiben fennakadt egy megbízhatósági vizsgálaton. A lap itt is kimutatta a volt hospinvesteshez vezető szálat, valamint a Pénzhiéna pénzszerző gyakorlatát.

Az írás azzal zárul, hogy sok korrupció és több társ van még hátra, mindegyikük az Önök és Gyermekeik pénzét lopják, a szerkesztőség biztosítja az olvasóit, hogy tovább mennek ezekben az ügyekben is.

A Hospinvest botrányt ép bőrrel megúszó Ferjencsics László, akinek immár letörölhetetlen neve lett a VáciVilág közéleti bestiáriumában