A „SZÍVESEN LÁTUNK” SZLOGEN ÉS A KOSZOS-POROS RÖGVALÓSÁG

Van több, az önkormányzat mostani vezetőivel szemben kritikus hangvételt megütő csoportosulás a közösségi médiában, ezeken a fórumokon, agórákon pedig dől a panasz ezerrel – teljes joggal. Legújabban, a vírusjárvány krízise utáni nyitás során megélénkülő turistaforgalom kapcsán egyre többen megírják, mennyire szégyenkezniük kellett, kell különböző programokra idelátogató vendégeik előtt a felelős, amúgy kampányszövegileg „tegyünkrendet” városvezetés helyett, mert borzalmasan elhanyagolt a város összképe.

„Nagy megtiszteltetésnek vehetjük, hogy már évek óta Vác lehet a házigazdája a Régi Zenei Napoknak, de a mostani önkormányzat sajnos nem tudott felnőni ehhez a feladathoz sem. Ismerőseink több napra eljöttek hozzánk, hogy az esemény minél több nyilvános programján részt vehessünk együtt, élvezték, élveztük is mindegyiket. De sétáink közben sokszor megjegyezték, mennyire poros, gazos, szemetes a város. Mi persze próbáltunk kibúvókat találni, mentegetni, magyarázni a helyzetet, ám mindhiába, látogatóink azt a végkövetkeztetést vonták le, hogy itt valami nagyon nincs rendjén a városüzemeltetésben” – küldte el panaszát szerkesztőségünknek is az egyik fórumozó.

Kiemelt példaként – fotóval is illusztrálva – a főút egy pontját, egy, a rászorulóknak szánt ruhaneműk fogadására szolgáló konténer szigetet említett, mint írta, amikor a hét közepén először sétáltak erre vendégeikkel, még elnézték volna, hogy a göncök „kifolynak” a konténerekből, de sajnos ugyanez a kép fogadta őket szombaton, vasárnap és még hétfőn délelőtt is.

„Barátaink megjegyezték: náluk sokkal szegényebb az önkormányzat, de ezt nem nézné el a városvezetés még két napig sem, nemhogy majdnem egy hétig” – folytatta a helyzetjelentést olvasónk.

A magunk részéről hozzátesszük, azért vannak mikropontok, ahol folyamatosan rendezett(ebb) a kép, ürülnek a kukák, nyíródik a gaz, locsolódnak a dísznövények, sövények, pl. a városháza közvetlen közelében, a mélygarázs térfelszínén lévő könyváruháznál, a felső rakparti akváriumos kricsminél – persze, tudható, kiknek van itt érdekeltségük a mutyizó szivárványos önkormányzati csapatból.

És még valamit: kíváncsiak lennénk, kik kaptak jutalompénzt, sikerdíjat a legújabb, abszolúte semmitmondó városi szlogenért, miszerint „Szívesen látunk” – persze vannak tippjeink a vélhető díjazottakra, a közpénzhiéna UnFerjancsicska László alpolgármestertől kezdve a tourinform- és színházvezető ügyvezetőn át Ficsek Verenc fősajtósig.

Pedig szánalmas ez a szájkarate szlogen, miközben a látszat, illetve a rögvalóság, amiről olvasóink írtak.

Hajós A. Zalán