KATOLIKUS TEOLÓGUS SZERINT A VOLT HITTANTANÁR INOTAY GERGELY LMBT NÉZETEI ELLENTÉTESEK AZ EGYHÁZI TANÍTÁSSAL

A váci alpolgármester, volt katolikus hitoktató a szexuális kisebbségek jogait félti. Az ellenzéki pártok váci országgyűlési képviselő-jelöltje számára a szexuális kisebbségek féltése fontosabb, mint az egyház tanítása vagy a család, ahol az apa férfi és az anya nő. Az esetre reagálva Dr. Osztie Zoltán katolikus pap és teológiatanár az egyház tanítására alapozva cáfolta Inotayt.

„Ellenzem a szexuális kisebbségek jogainak szűkítését.”jelentette ki Inotay Gergely, Vác városának mostanában liberális beállítottságú alpolgármestere. Az eredendően tanító és katolikus hitoktató a baloldali pártok képviselőjeként kapott mandátumot a városházán a legutóbbi önkormányzati választásokon, most pedig a baloldali előválasztáson jelöltette magát. Az „A pedofília és a homoszexualitás összemosásáról” címet viselő, nemrégiben közzétett nyilatkozata azonban

olyan kijelentéseket tartalmaz, amelyek közelről s távolról sincsenek összhangban az egyház hivatalos tanításával, noha elvileg az alpolgármesternek diplomás hitoktatóként ezzel teljesen tisztában kellene lennie.

Az esettel kapcsolatban Dr. Osztie Zoltán teológiatanár úgy reagált, hogy a képviselőnek fontos lett volna előbb figyelmesen elolvasnia a törvényt, mielőtt efféle kinyilatkoztatásokat közöl, főként keresztény emberként és feltételezhetően képzett, katolikus hitoktatóként.

Ha őszintén beszél Inotay, akkor ezt a tudományosan megalapozatlan rendszert tekinti magáénak

A budapesti Belvárosi Plébániatemplom plébánosa rámutatott: a szabályozás a gyermekeinket védi a pedofíliával szemben, nem pedig a különböző nemi orientációjú emberek jogait korlátozza. Ezért téves vélekedés összemosni a pedofíliát a homoszexualitással az idézett törvényre hivatkozva.

Hozzátette:

Inotay Gergely vélekedése teljesen téves és az egyház hivatalos tanítása alapján elfogadhatatlan és azzal összeegyeztethetetlen. Nem helytállóak ugyanis egyházi szempontból a váci alpolgármester állításai a homoszexualitással kapcsolatban.

A katolikus pap egyértelműen kijelentette: „az LMBTQ lobbi egyértelműen megrontja a kicsi, egyébként egészséges fejlődésben lévő gyermekeket. Ők megtehetik ezt, mi pedig nem mondhatunk nemet erre a folyamatra? Hollandiában már négyéves kortól érzékenyítik a gyermekeket a különböző nemi orientációk elfogadására. Általában nagyon büszkék vagyunk a pszichológiára, mint a modern tudomány egyik fellegvárára. A modern pszichológia egyértelműen állítja, hogy egy négyéves, de még egy alsó tagozatos gyerek sem érti, mit jelent a nemiség. Miért kényszerítik ezt rájuk idő előtt?” – szögezte le dr. Osztie Zoltán katolikus teológiatanár.

Arra a kérdésre, hogy az egyház milyen nézetet vall a homoszexualitással kapcsolatban Dr. Osztie Zoltán így felelt:

„Az egyház ugyanúgy viselkedik, ahogyan Jézus: megkülönbözteti a bűnt és a bűnöst. A bűnt elítéli, a bűnöst nem, akit segít, felemel, gyógyít.

Azonban nem mondhatunk mást: a már tudatosan választott és propagált homoszexuális irányultság bűn. Súlyos bűn. Nem csak azért, mert a keresztény ideológia, vallás, hit és erkölcs így ítéli meg, hanem mert az ember természete mást diktál. Ezt is összemossák ma. Itt egyáltalán nem genetikáról van szó”– mondta.

Gável András

Inotay Gergely az a váci szegények kilakoltatásáról propaganda videót készítő, a Baba utcai szegregáció ellen fel nem lépő, a Cházár éhes kollégista kamaszait elutasító politikai szélkakas, aki épp most liheg az Apró-villában lakók kegyeiért.