EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – A SZÁLKA ÉS A GERENDA HASONLATTAL ÉLT EGY VÁCI LAKOS A VÁROSHÁZÁVAL SZEMBEN

Tanulságos észrevétel jelent meg az egyik váci közösségi oldalon.

***

A minap a Városfejlesztő Kft. munkatársa, egy udvarias fiatalember szolgálati autóval, személyesen hozott egy levelet (teljesen jogosan), melyben felhívták a figyelmemet, hogy a közösségi együttélés szabályaiba ütköző magatartást tanúsítok. Megnőtt a fű, amelyet nem vágtam le időben.

Köszönöm a figyelmeztetést és egyúttal utalnék a szálka és gerenda bibliai hasonlatára, tisztelettel. (Az egyik kép a Városfejlesztő Kft. telephelye előtt készült.)

 

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

„A vasútállomástól, Szilassy utca, a tűzóltókig fullszemét, üvegek, amin múlt héten megcsúszott és elesett egy fiatalember és valószínű a bokáját törte, én vittem fel a sürgire, mert nem bírt lábra állni…. és nagy a fű…. szóval nem is értem 😡”

„Aajjmáááá, náci hozzáállás! Nyírd a füvet, és akkor majd jól nevelt váci leszel. Ez a dolgod, ne követelőzz, mert eltartott kisujjal lenézően hápognak, meg minek ilyenekről beszélni, nevetséges, földhözragadt semmiség. Te rohadt fideszes…”

„Hiányzik a méhlegelő tábla. Ki kell tenni…”

***

Az ESTV híradása a Megoldások Emberéről

„Megkezdte a város gondnoka a munkát, először egy értesítőt talál az, aki nem rendezi a hozzá tartozó zöldterületet.

Az elhanyagolt, főleg belvárosi zöldterületek rendezettebbé tételét szeretné elérni az önkormányzat azzal, hogy megkeresi és emlékezteti a rendeletben meghatározott kötelezettségek teljesítésére a területek tulajdonosait.

A polgármester javaslatára egy városi gondnokot bízott meg a Váci Városfejlesztő Kft., aki már megkezdte azoknak a háztulajdonosoknak, ipari létesítményeknek, intézményeknek, egyházaknak a kiértesítését, ahol nem megfelelő állapotokat talált. Birszki László a parkfenntartási részleg vezetőhelyettese kiemelte:

elsősorban nem a büntetés kiszabása a cél, hanem hogy legyen élhető, tiszta környezet, ahol élünk.”

AKKOR MINDANNYIAN MEGNYUGODHATUNK…