AZ ESZTERGOMI RONDELLA GALÉRIÁBAN KÉT VÁCI ALKOTÓ KIÁLLÍTÁSÁVAL KEZDŐDIK A JÁRVÁNY-KRÍZIS UTÁNI „ÚJ IDŐSZÁMÍTÁS”

Különleges tárlatot láthatnak az érdeklődők augusztus 1-jéig Esztergomban, a vármúzeum területen található Rondella Galériában: a Vácott élő és alkotó Molnár László József grafikusművész és Garay Nagy Norbert festőművész a kiállító művészek, közös bemutatójuk címe: „Mester és Tanítványa”.

A múlt héten pénteken tartott megnyitón Lóska Lajos művészettörténész, kritikus ajánlotta az érdeklődők figyelmébe az alkotókat és műveiket.

A Munkácsy Mihály-díjas Molnár László József 1951 március 23-án született Nagyváradon. Tanulmányait Kolozsváron, a Ion Andreescu Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán 1975-ben fejezte be. Tanárai Feszt László és Nica Ioachim voltak. 1980-tól él Magyarországon. Veresegyházán, majd 1986-tól Vácott telepedett le. Tagja volt a Művészeti Alapnak, tagja a Magyar Grafikusművészek Szövetségének, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. 2014-ig az Egri Eszterházy Károly Főiskola rajz tanszékének docenseként is tevékenykedett.

Garay Nagy Norbert 1978 április 29-én született Vácott. A középiskola után a Váci Képzőművészeti Kör tagja volt 1986-tól 1997-ig, helyi mesterei Dániel Kornél festőművész és Molnár László József grafikusművész. 1997-ben felvételt nyert az Egri Eszterházy Károly Főiskola Rajz és Vizuális- Kommunikáció szakára, ahol Földi Péter Kossuth-díjas, Nagy B István Munkácsy-díjas festőművészek voltak a mesterei, 2001-ben diplomázott. Az Art Lavina Képzőművészeti Stúdió egyik alapítója volt 2007-ben, jelenleg a Garay Művészeti Stúdió – művészeti szabadiskola – vezetője.

A két váci művész esztergomi közös kiállítása augusztus 1-jéig láthat, hétfő kivételével minden nap 11.00 – 16.00 óra között.

A kiállítás támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Eurohíd Alapítvány, Kaleidoszkóp Ház, Spori Print Vincze Nyomda.

(2013. kora tavaszán az Eurohíd Alapítvány lehetőséget kapott arra, hogy egy általa szervezett kiállítást mutasson be a közönségnek a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában. Azóta havi rendszerességgel nyílnak a kiállítások a nagy múltú, ám annak előtte igen ritkán nyitva tartó Rondellában. A galériában általában minden hónap első hetében kiállítást váltanak, így azon a héten csak hétvégén van nyitva a kiállítóhely.)

Ribáry Zoltán