A VÁCI BALOLDAL MEGMUTATJA, HOGY EGÉSZEN KICSIK TUDNAK LENNI A KULTÚRA TERÉN IS

Vác baloldali vezetése eldöntötte, hogy a kultúra terén az ezer esztendős város nem érdemel többet egy már-már a Londoni Színből megidézett vurstlinál, a langyos sör hideg virsli hagyományán haladva elengedte/elkergette a városból a VéNégy Nemzetközi Színházi Fesztivált, valamint takaréklángra tette a Váci Vigalom fényét. A jobb napokat látott, irodalmi szalonnak nevezett, szavazatmaximáló kultúrklubot vezető egykori újságíró –immár hatalomban – ennyit tud nyújtani a város polgárainak.  Egy Facebook-komment így foglalta össze e látványos színvonalesést:

„Azért ezt a vak is látja, mihez vezet, ha a kultúra olyan városvezetők kezébe kerül, akik csak rombolni tudnak! A Váci Világi Vigalom, minden évben megrendezésre került 1993 óta, azaz 28 éve! Nos, a mostani baloldali váci városvezetés „Vigalom Light” néven produkál olyan pár száz főre tervezett programot, ami a 28 éves hagyományt megszakítja, olyan okokra hivatkozva, amit valójában nem is értünk.

Vác lakossága közel 36.000 fő. Miért van az, hogy a 2566 fős  Szob meg tud rendezni több ezer embert megmozgató Ipolyfesztet? Miért van az, hogy az ötezres Nagymaros VéNégy nemzetközi fesztivált le tud bonyolítani szintén több ezer ember részvételével?

Vác városa, ami az említett két település lakosságához viszonyítva és büdzséjéhez mérten is jóval felül reprezentált,  miért NEM TUD fesztivált rendezni? Egy olyan Vigalmat, ami 28 éve működik?! Érthetetlen és elfogadhatatlan!”