TÍZ PERC MÚLVA HÁROM: MOZIFILM VÁCI KÖZREMŰKÖDŐKKEL

„Tíz perc múlva három” címmel elkészült egy új mozifilm, ami azért is érdekes, mert a főcímdal és az egész filmzene kapcsán főszerepet kapott az alkotásban a váci Pálinkás Gergely (gitáros-dalszerző) és Toldi Tamás (szövegíró-énekes) is.

Mint korábban megírtuk, a váci szerzőpáros több közös száma is nagyon betalált nagy nevű alkotóknál az utóbbi időben, így például szerzőtársak lehettek Charlie „Mindenen túl” című, Fonogram-díjat nyert albumán, aztán pedig Dézsy Zoltán rendező főcímdallá kérte tőlük „Álarc nélkül” című számukat, sőt a filmzene elkészítését végül teljes egészében Pálinkás Gergelyre bízta.

Nos, a film elkészült, már pereghet a vásznon, első – premier előtti – vetítésére a veszprémi AGÓRA Kulturális Központban tartandó Magyar Mozgókép Fesztivál ad alkalmat június 24-én 17 órai kezdettel. (A belépő ingyenes, de a jegyekért regisztrálni kell!)

Toldi Tamás közösségi médiás oldalán így fogalmazott a film elkészülte, bemutatója kapcsán: Pálinkás Gergelyjazz barátommal lehetőséget kaptunk Dézsy Zoltán rendezőtől arra, hogy a szerzeményeinkből filmzene legyen, ezért nagyon hálásak vagyunk. A fesztiválra természetesen mi is meghívást kaptunk, hogy az elsők között nézhessük meg az alkotást. Nekem azért is különleges ez az alkalom, mert aznap lesz a szülinapom. Azt hiszem, ennél szebb ajándékot nem lehet kapni!

R. Z.