A RENDŐRÖK LETARTÓZTATTAK VÁCON EGY ERŐSZAKOSAN KÉREGETŐ ÉS A JÁRÓKELŐKET ZAVARÓ HELYI FÉRFIT

A váci közterület-felügyelők kértek rendőri beavatkozást egy erőszakosan kéregető és a járókelőket zavaró helyi férfi leállításához – írta a Police.hu. A rendőrök és közterület-felügyelők többször is intézkedtek vele szemben, legutoljára nem viselte jól az elszámoltatást.

Gépkocsizó járőrszolgálatot láttak el a közterület-felügyelők 2021. június 16-án délután Vácon, amikor leintette őket egy asszony. Elmondta, hogy fél elmenni a közeli fagyizó előtt, mivel ott egy ember rendkívül erőszakosan koldul és attól tart, ha nem ad neki pénzt, meg fogja támadni. A közterület-felügyelők a helyszínre érve egy számukra már jól ismert embert láttak elfeküdni egy padon, akivel szemben csak aznap már kétszer is intézkedtek, a jelek szerint hiába.

Újfent megtették, ám a férfi az intézkedés közben folyamatosan kiabált, rúgkapált, harapott és masszív ellenállást tanúsított, a három közterület-felügyelőt meg is sebesítette, rendőri segítséget kértek.

A kiérkező járőrök P. Zsoltot elfogták és előállították. Gyanúsítotti kihallgatásakor a cselekmény elkövetését tagadta, a történteket épp ellenkezőleg állította be, szerinte a három férfi lépett fel támadólag vele szemben.

A 22 éves férfi ellen a Váci Rendőrkapitányság három rendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntettének, valamint három rendbeli könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság június 18-án elrendelt.