KÖRKÉP MOKÁNSZKY ZOLTÁNNAL DEÁKVÁR ELHANYAGOLT TÁJAIN

Mokánszky Zoltán (FIDESZ-KDNP) képviselő a múltheti sajtótájékoztatóján megmutatta a körzete botrányosan elhanyagolt játszótereit, most körbevezette a VácOnline-t még további gazos deákvári részeken. Reméli, hogy e városrész rendjéért tett folyamatos kérései valamikor végre meghallgatásra találnak és nem esnek a deákváriak egy kicsinyes politikai bosszú áldozataivá.

PÁRTA UTCA

2021. június elején vagyunk, a Párta utcában, kis fenyvesben, ahol derékig érő a gaz, mint szinte Deákváron mindenütt! – kezdte a körséta első állomásán a képviselő úr. Kérdésem az, hogy mikor fogják ezt a területet gondozni, mikor lesz kulturált, európai állapot? A város jelenlegi vezetése nem ezt ígérte, az itt lakók méltán fel vannak háborodva, hiszen Matkovich azt ígérte, hogy minden váci polgármestere lesz, de sajnos nem ezt tapasztalják.

A másik nagy gondja az itt lakóknak, hogy a szelektív hulladékgyűjtő sziget jelenlegi állapota tarthatatlan, hiszen folyamatosan csurig van, a környékét ellepi a szemét. Vagy hordják rendszeresen el, vagy szüntessék meg itt a hulladékgyűjtőt, mert már nem lehet autóval bejárni, üvegcserepekkel van tele a környék, melyek az autók gumijait tönkreteszi.

VÍZFOGÓ

Június elejét írunk, láthatják itt is derékig érő gaz van. A deákváriak Vízfogónak hívják ezt a területet, mely e városrész legnagyobb összefüggő zöld felülete. Amit most látnak, az nem méhlegelő, hanem gaz, fű…. Nemsokára a parlagfű is meg fog jelenni, élhetetlenné válik a városnak ez a valamikor gyönyörű területe.

A mostani városvezetés ne büntesse a deákváriakat, mert én lettem ennek a körzetnek a képviselője!

Az előző ciklusokban folyamatosan karbantartottuk ezt a területet is, ma pedig elvadult tájon vagyunk, mindenhol elszaporodtak a kullancsok, senki nem mer bejönni, de itt sétálni sem lehet a magas fű miatt. Kérem ennek a tarthatatlan helyzetnek a megszüntetését, a Vízfogó mihamarabbi kaszálását!

JÁZMIN TÉR

A Jázmin téri játszótéren vagyunk, térdig érő fűben, kérdem: ezt érdemlik az itt lakók? Kérem a város vezetését, hogy a Jázmin téri játszóteret és a környékét mentesítsék a parlagfűtől és nyírják le a füvet!

Ilyen állapotok, amiket most itt látunk 2021 májusában, soha az életben nem volt Vác városában, főleg a Vízfogó területén, ahol nem fontos, hogy az itt lakók milyen életminőségben élhetnek, csak arra voltak jók, hogy a szavazataikat be tudják kaszálni.

Felhívom a figyelmét a város vezetőinek, hogy oldják meg az itt lakók problémáját, ha nem tudják megoldani, akkor álljanak fel, mert alkalmatlanok a város működtetésére!