INOTAY INDÍTÁSÁVAL VÉGÉRVÉNYESEN SZÉTESETT AZ ÖSSZEFOGÁS

Inotay Gergely Ábel valójában nem az Összefogás nevében indul, mert ha az Összefogás jelöltje lenne, akkor bírnia kellene a Momentum támogatását is. A Momentum pedig a Juhász Béla mellett tette le a voksát, tehát nem állhat ki egyúttal Inotay mellett is.

Igazából tudnia kell minden vácinak, hogy Juhász Béla, mint momentumos csinált Matkovichból polgármesterjelöltet, mert nélküle nem lett volna meg a többség az összefogó pártok részéről. Ha nincs ott Juhász, aki a Momentumot képviseli, akkor Matkovich nem lehetett volna sohasem polgármesterjelölt. Valójában Ilona nem lehet más Juhász Béla szemében, mint egy igazi áruló. Juhász azonnal reagált Inotay indítására, és tömören ennyit fogalmazott meg: „Inotay Gergely Ábel éles csatába küldésével Vác, a Dunakanyar és az Ipolymente települései eleve egy reménytelen harcba mennének bele a kormánypárt jelöltjével szemben. Félő, hogy Ábel elveszne a rengetegben…”

Inotay indításával immár végérvényesen szétesett Vácon az Összefogás. Először a momentumos főépítészt rakták ki, így most már egyetlen momentumos sem maradt az Összefogásban, csupán egy felügyelő-bizottságban van még benne Juhász Béla, aki köztudottan Ferjancsics támogatottja.

Matkovichnak abból is sok problémája lehet (de még egyszer sem határolódott el Ferjancsicstól), hogy az utóbbi hetekben számos, alpolgármestere korábbi, feltáratlan korrupciós ügyeitől volt hangos a váci sajtó.

Juhász Bélát most egyértelműen Matkovich árulta el azzal, hogy Inotayt ráindítja Juhászra, tehát Inotay nem az Összefogás, hanem Matkovich jelöltje, aki most a Jobbikban talált partnert, egy szélsőliberális így egymásra talált most a szélsőjobbal, ami mára már szélsőbalnak is nevezhető.

A Jobbik a választások előtt úgy került képbe, hogy amikor Bóth János kiszállt az MSZP-vel az Összefogásból, akkor őket emelték be. A Jobbik pedig kapva kapott az alkalmon, hiszen ők légüres térben voltak, önállóan semmi esélyük sem volt a térnyerésre.

Belső infók alapján kijelenthető, hogy Matkovich Juhász Bélának köszönheti a polgármester jelöltséget a Momentum támogatása révén, ehhez kellett a momentumos Juhász Béla, most ezt a Juhászt szorítaná háttérbe, ellenébe indította el Inotayt.

Súrlódások és feszültségek sokasága volt már eddig is érezhető, de innentől kezdve túlélésre megy már Matkovich. Az őt jól ismerők egyetértenek abban, hogy minden nehézsége ellenére ő nem fogja feladni, mert az egója nem engedi. Belső források szerint Matkovich a saját küldetéstudatának a foglya.

Már régóta készült arra, hogy polgármester legyen, ha kell, akkor inkább mindent, szó szerint MINDENT feláldoz azért, hogy az maradhasson.

Mostanában nagyon keveset mutatkozik a nyilvánosság előtt, lemondja a közös sajtótájékoztatót, ahova Rétvári Bence hívta abból az alkalomból, hogy a kormány bölcsőde építésre sok száz millió forint támogatást biztosított. Úgy tűnik, hogy retteg a nyilvánosságtól. Pedig hamarosan a nyilvános testületi üléseken a veszélyhelyzet elmúltával kénytelen lesz majd szembesülni a valósággal, amellyel mindig is nehezen nézett szembe.