VISSZAFIZETTETHETIK JUHÁSZ BÉLÁVAL AZ ÖNMAGÁNAK ADOTT 1,6 MILLIÓS JUTALMAT

Juhász Béla a járványhelyzet miatt kapott rendkívüli polgármesteri felhatalmazását arra használta fel, hogy 1,6 millió forintos jutalmat adott önmagának. Hasonló eset kapcsán a gyáli polgármesternek vissza kellett fizetnie az összeget, mivel a kormányhivatal törvénysértőnek találta, hogy a járvány miatti védekezésre vonatkozó felhatalmazást önjutalmazásra használja ki egy polgármester.

A Momentumos Juhász Béla döntése sokakat felháborított Sződligeten és Vácon, ezért a gyáli eset mintájára a kormányhivatalhoz fordultak, hogy az fizettesse vissza a polgármesterrel a jogtalanul megítélt és felvett közpénzt.

Mint arról már beszámoltunk 1.645.200 forintos jutalomról döntött saját magának Sződliget momentumos polgármestere, Juhász Béla. A járvány miatti rendkívüli jogrendben a polgármester gyakorolta a képviselő-testület hatásköreit, ezért a polgármester maga döntött a saját jutalmáról.

A későbbiekben igyekezett kihátrálni ezzel a közleményével, de azóta sem találjuk nyomát, hogy eleget tett volna ennek az ígéretének: