A FILHARMÓNIA MAGYARORSZÁG IS CSATLAKOZIK AZ „GRAND OPENING/ÖSSZEFOGÁSHOZ” – KONCERT A VÁCI FŐTÉREN

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását egy közös, egy hétvége alatt megvalósuló „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei eseménnyel kívánja köszönteni. A Filharmónia Magyarország is csatlakozik a programhoz: június 5-én 19 órai kezdettel koncertet rendeznek Vácott a Március 15. téren, valamint Pécsett a Jókai téren.

A hitben és reményben fogant közös ünnepen, több száz művész által alkotott „éteri” kapcsolat létrehozásával, a klasszikus zene erejével szeretnék egységes közösségként köszönetüket kifejezni a közreműködők az újraindulás lehetőségéért.

„A program egyik fontos feladata és üzenete az emberi élet mentális intelligenciájával összefüggésben a jobb életminőség megteremtése, a katarzisok megélése, a gyógyítás. A művész életben maradásának feltétele a munkája, a zene öröme, mely abban az esetben válik közkinccsé, ha az az élő valóságban születik meg, beteljesítve ősi küldetését, kifejtve hatását az előadóra és a közönségre egyaránt, munkát, egzisztenciát és életet teremtve” – fogalmaznak a szervezők a nagy nyitány felhívásában.

Vácott a Szent István Filharmonikusokkal, Geszthy Veronika szoprán, Turpinszki-Gippert Béla tenor énekművészekkel és Záborszky Kálmán karmesterrel találkozhatnak az érdeklődők. A jeles koncerten hallhatják többek között Erkel népszerű műveit, az Ünnepi nyitányt, a Hazám, Hazám című áriát a Bánk Bánból és a Magyar táncot, továbbá Liszt, Kodály és Berlioz darabok is műsorra kerülnek, de Johann Strauss Cigánybárója is megelevenedik a téren.

A „GRAND OPENING – Összefogás” koncert az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával valósul meg.