CSAK SZÁNALMAS ÉS EREDMÉNYTELEN VERGŐDÉS A VÁCONLINE LEJÁRATÁSA – 10.000 FÖLÉ NŐTT AZ OLVASOTTSÁGUNK

Kis létszámú szerkesztőségünknek folyamatosan rendkívül sok, izgalmas, feldolgozandó témát dob fel a váci Összefogás uralta városháza, így csak nagyon ritkán van időnk rátekinteni a statisztikai adatainkra. A napokban azonban mégis érdekelt, hogy miképpen is állunk, és örvendetesen azt tapasztaltuk, hogy a 17 éve Huszár Károly által alapította lap olvasóközönsége és VácOnline közösségi-oldala kedvelőinek száma – tavaly május óta – 9.200-ről, egy év alatt 10.003 főre nőtt, valamint 10.170 főre emelkedett a követőink száma is.

KÖSZÖNET EZÉRT A HŰSÉGES OLVASÓINKNAK!

Újságíróként óriási szakmai kihívás az, hogy továbbítani tudom az elkötelezett VácOnline olvasói felé a „hiszünk a szeretet és az összefogás erejében” gondolatát. A váci jobboldal ideiglenes, politikai térvesztése után

HISZEM, hogy az alapvetően konzervatív értékrendű, ezer esztendős, keresztény gyökerű szülővárosom tud majd fordítani mostani sivár sorsán, és újra képes lesz – e szedett-vedett ideológiájú és erkölcsiségű társaság helyett – egybegyűjteni erőit.

Ebből az alkalomból muszáj néhány alapvető, a VácOnline bírálói által terjesztett tévedést/hazugságot is megcáfolni:

  • A magyar sajtótörvény minden paragrafusának megfelel tartalmában a VácOnline, olyan impresszummal rendelkezik, amivel számos baloldali médium, pl. a Váci Hírlap nevét bitorló, csak karaktergyilkosságokkal foglalkozó, lejárató oldal NEM bír. Sejtéseink vannak, hogy ki áll a lap mögött, de minden szánalmas erőfeszítése ellenére jelentéktelen marad az olvasói száma. A névtelen szerzőnek el kellene gondolkodnia azon, hogy mennyiben igénylik a váciak az aljas kútmérgezését!
A múltheti mérlegünk, amellyel lapunk a váci baloldal közpénzből jócskán hirdetett összes olvasottságával ilyen arányban veszi fel a harcot
  • A VácOnline az Összefogás által uralt, baloldali helyi sajtó mellett egy olyan nemzeti, konzervatív szellemiségű hírportál, amely a váci szólásszabadság erős bástyája lett, 10.000 feletti követőjével olvasottságban messze lekörözi együttvéve az összes, helyi baloldali médiumot. Köszönet ezért a nyitott, közélet iránt érdeklődő olvasóinknak!

  • Tévedés/hazugság, hogy a VácOnline-ban a szerző nevének féltüntetése nélkül jelennének meg az írások. Ez éppen pont számos, baloldali, impresszum nélküli helyi lapról mondható csak el!

  • A VácOnline jelenlegi szerkesztője 1992 óta dolgozik újságíróként, és rengeteg környékbeli lap felelős szerkesztője volt ezidáig. 1996 óta (azaz negyed évszázada) a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének tagja. (Tehát álhír, hogy nem újságíró a lap szerkesztője!) Született váciként többet élt és dolgozott már ezidáig Vácon, mint sok hangoskodó bírálója. Egykoron már nagymarosi lakosként választotta meg a korabeli képviselő-testület a Váci Hírnök szerkesztőjének, amelynek évekig volt alapító főszerkesztője, sőt annak a nevére is ő tett javaslatot! Utódai e poszton ma Vicsek Ferenc, Eszes Ádám sem váciak, de erről mélyen hallgat a helyi, baloldali média. Arról is hallgatnak, hogy néhai Furucz Zoltán is hosszú pályája során nagyrészt vidékiként szerkesztette az Összefogás által közpénzből támogatott és általuk nagyra tartott Váci Naplót.
  • A VácOnline szerkesztője ellen – a közel 30 éves pályafutása alatt – sajtópert sohasem kezdeményeztek, a mostani városháza – mivel más fogást nem talál a hírportálon – szükségesnek érezte hat pert is indítani, valamint kétszer, mondvacsinált okokból – nem tudni, csak sejteni a feljelentőt – a rendőrségre berángattatni. (Egyébként okafogyott volt mindkettő!) A sajtóperekből a város egyelőre négyet elveszített, hétfőn derül ki az ötödik sorsa. A Ferjancsics irányította kommunikációs gépezet szereti azt állítani, hogy a VácOnline folyamatosan pert veszít a városházával szemben, azonban

az igazság az, hogy a felelős szerkesztő által jegyzett, eddigi 1138 írásból CSAK 1 (!) minősült eddig pontatlannak, pedig jogászok hada lesi nagyítóval, hogy milyen apróságba tudnak belekötni. Első fokon tehát mindösszesen egy pert veszített el, négyet viszont megnyert a VácOnline! 

  • A perek eredményei alapján tehát elmondható, hogy a VácOnline minden alkalommal Vác valós gondjairól, problémáiról számolt be mindeddig pontosan, hitelesen.

A szerkesztői bemutatkozás után is vallom/valljuk: „Azt hiszem, hogy nincs tévedhetetlen újságíró, és elfogulatlan sem, de az igazság megkerülése, e céh íratlan szabályai szerint megengedhetetlen. Deák Ferenc tömören megfogalmazta a sajtóetika örök érvényű szabályát:

„…hazudni nem szabad.”