ÚJABB VÁROSHÁZI VÁLASZ NÉLKÜL HAGYOTT SZÜLŐI PANASZ EGY DEÁKVÁRI JÁTSZÓTÉR MIATT – MOKÁNSZKY ZOLTÁN KIÁLL A VÁLASZTÓIÉRT

Sajtótájékoztatót tartott Mokánszky Zoltán képviselő úr a Harkály utca melletti játszótéren, azért épp itt, mert a helyszínen szerette volna felhívni a városvezetés figyelmét a játszótéren lévő balesetveszélyes állapotokra. Több szülői aláírással megkeresték a városfejlesztőt segítséget kérve, de sajnos a városházi működésre immár jellemzően, ezúttal sem kaptak választ.

Kaptam egy levelet múlt héten egy kisgyermekes édesanyától, melyet több szülő is aláírt, amelyben arról számolt be, hogy a játszótéren van három akácfa, melyek balesetveszély forrásai lehetnek – kezdte a sajtó jelenlétében a figyelemfelhívását Mokánszky Zoltán.

Félig elszáradtak, a letöredezett gallyak és tüskék baleset veszélyesek. Az egyik szülő megírta, hogy április 6-án jelezte a városfejlesztő felé, hogy milyen állapotok vannak a játszótéren, kérik az akácfák kivágását, valamint pótolják olyan fákkal, amelyek játszótérre valók. Leírta azt is, hogy milyen sorszámmal fogadták be ezt a kérést, HD 9886. Közel két hónap telt el és ezalatt választ sem kaptak, nemhogy megoldották volna a gondot.

A következő kérdéseket teszem fel a városvezetés felé:

  1. A játszótereken a balesetveszély elhárítása elsőbbséget élvez-e bármi más szempont előtt?
  2. Az elmúlt két hónapban a város területén hol végeztek gallyazást, favágást, mely fontosabb volt ennél? A Művelődési Háztól a Hattyú utcáig, a Rádi úti lakótelepen, Földváry iskola mögötti területek fáira milyen hibajegyeket adtak le, amelyek indokolttá tették azok kivágását, metszését?
  3. Invazív (behatoló, tájidegen) fafajták sokaságát lehet itt ezen a téren is látni. A zöld juhar termése eltömíti az ereszcsatornát, kárt okoz a házak tetején. Kérték már többször ezek kivágását a lakók, valamint a Sirály utcában is van egy félig kidőlt fa. Mikor várhatjuk ezek eltávolítását?
  4. Másfél hónap alatt miért nem jutottak el erre a játszótérre a gallyazásokkal a városfejlesztő munkatársai? Milyen más, fontos gallyazási munkálatok voltak, mely napokon és hol, hogy ide nem sikerült eljutniuk?
  5. Értenek-e a városüzemeltetéshez, ha lakossági kéréseket így kezelnek?

Tisztelettel kérem a város vezetőit, hogy ezekre a képviselői kérdésekre konkrét válaszokat szíveskedjenek adni – zárta a kérdéseit, kérését a képviselő úr.

***

Jellemző arra, hogy az üléspont mennyire határozza meg az álláspontot, Ferjancsicsék egészen a Magyar Narancsig elszaladtak még 2016-ban, hogy az ország-világ figyelmét felhívják a váci játszóterek állapotára, ma pedig hatalomban, még válaszra sem méltatják a választóikat.