MIRŐL IS ÍR A HOGYISHÍJJÁK? – AVAGY A KÖZPÉNZBŐL FENNTARTOTT VÁROSHÁZI TROLLMÉDIA TOBZÓDÁSA

Egyszer régen, egy réges-régi galaxisban még viszonylag színes volt a sajtóvilág Vácott, de legalábbis mértéktartó a döntéshozó pozíciót elnyerő többség és az ellensúlyként legalább annyira megbecsülendő ellenzék hangjának hallatása kapcsán. Na, az a világ – remélhetőleg csak átmenetileg – elmúlt a szivárványkoalíciós összeborulás hatalomra kerülésével. Azóta a közpénzből fenntartott önkormányzati médiafelületek az ellenzékieket csak szapulják, miközben igyekeznek valamiféle teljesítményként propagálni a hatalmasságok semmittevését-tehetségtelenségét, illetve kimagyarázni a mutyizásnak tűnő ügyintézéseiket.

Nézzük – egyelőre csak az idei, eddigi lapszámokat górcső alá véve –, kinek ment neki az ellenzéki oldalról az összefűzött, postaládákba dobott, önkormányzati nyomdai hulladéktermék.

A legutóbbi, májusi kiadásban valamiféle vizsgálati csoport létrejöttét éljenezték, mely azért jött létre, hogy a váci labdarúgás korábbi, önkormányzati és állami támogatásainak felhasználását vizsgálják – nyilván csak azért, hogy rossz színben próbálják hírbe hozni Pető Tibor korábbi alpolgármestert, mostani ellenzéki képviselőt, a VLSE elnökét. (Hogy ki, mennyi plusz lóvét vág zsebre – a nyilvánvalóan csakis a médiafigyelemért életre hívott bizottságban való részvételért, – arról persze nem esik szó.)

Itt is nekimennek Pető Csilla képviselőnek, aki civilek közreműködésével ugróiskolák felfestésével igyekezett komfortosítani a deákvári KRESZ-parkot, a városházi dörgedelem szerint márpedig itt streetball pálya lesz, mert ezt akarja a nép, legalábbis Tótváradi-Nagy (pitiáner) Bence képviselő aláírásokkal még sehol meg nem erősített, állítólagos közvélemény-kutatása alapján. Amennyiben megvalósul Tótváradi terve, akkor Pető Csilla még időben felhívta a figyelmet ennek roppant balesetveszélyes voltára!

Feltételes módban arról is ír a lap – természetesen itt is rossz hírbe igyekezvén hozni a korábbi városvezetést –, hogy kérdőjeles a városüzemeltetésen belül a kertészeti munkák korábbi, önkormányzati finanszírozása. Na, ez aztán a nagy vád: kérdőjeles, kétséges. Ezzel nagyon könnyű vagdalkozni, ám konkrétumok híján igen álságos, inkább csak arra szolgál, hogy elkendőzzék a mulasztásokat, a semmittevést, netán elejét vegyék a kérdezősködésnek, hogy vajon kiknek, hogyan és mennyiért szervez(ett) ki feladatokat a mostani önkormányzat?

A csúsztatásoknak, hazugságoknak, elhallgatásoknak megvannak a helyi, talpnyaló alfelelősei is. A konzervatív mértéktartás jegyében azonban őket – egyelőre – nem reflektorozzuk. Maradunk a főtrollok megnevezésénél:

  • egyikük a kopasz cenzor a gép(ek)nél, az egyik fő kagye(nc),
  • aztán ott van a véresszájú vadliberális Vicsek Ferenc elvtárs is, ezen a téren is mindenek ura…

Nem, téved, aki arra gondol, hogy a korábban újságíróként is igencsak kérdőjeles teljesítményt nyújtó CukIca polgármester asszony itt a fő irányító. Nyilvánvaló, hogy nem ő, hanem sokkal inkább a mindent és mindenkit eláruló Unferjancsicska László alpolgármester. Akinek talán csak kommunikáció terén van valamiféle végzettségi papírja.