PERT NYERT A VÁCONLINE MATKOVICH ILONÁVAL ÉS VARGA KATALINNAL SZEMBEN

A VácOnline sajtópereivel kapcsolatban a városházi sajtó és Matkovich Ilona újra félretájékoztatta a váciakat, ugyanis a május óta felállt új szerkesztőséggel szemben MÉG SOHA NEM SZÜLETETT EGYETLEN EGYSZER SEM JOGERŐS ÍTÉLET! Az igazság az, hogy a lap ellen 2020 májusától indított öt ügyben az első fokú pereink állása jelenleg 3:1 arányú a VácOnline javára. Ha ezt nem így olvasták a polgármester cikkében, az nem lehet a véletlen műve, hanem csak egy ócska propaganda. A lap ugyanis eddig nyert Matkovich, Varga esetében, Kászonyi nem jutott el saját hibájából a tárgyalásig sem, Molnár ellen egyelőre még elmarasztaltak minket, egy ügyet pedig péntek délelőtt tárgyaltak.) HANGSÚLYOZZUK, EGYIK ÍTÉLET SEM JOGERŐS! Lássuk sorra:

MATKOVICH KERESETE ELESETT

Matkovich Ilona annyira szomjazza a sikert, hogy 2020. október 25-én, a vasárnapi mesebeszédében már megelőlegezte/hazudta – itt a nem kívánt rész törlendő – a számára kedvező jogerős döntést. Így állította tehát valótlanul: „A Vác Online nevű oldal két hónappal ezelőtt írta azt, hogy Vác polgármesterének utasítására tilthatták ki a polgári esteket a színházból. Mivel az önkormányzatnak még hasonló döntése sem volt, a valótlan állítás miatt sajtóper indult. A Budapest Környéki Törvényszék néhány nappal ezelőtt meghozta ítéletét, melyben teljes egészében az önkormányzatnak adott igazat, az ismét valótlanságot állító portált pedig helyreigazításra kötelezte.”

Valójában azonban az történt, hogy ezt az ellenünk indított pert a bíróság az első fok után hatályon kívül helyezte, majd újra indította, amelyben most az első fokon a VácOnline-nak adott igazat abban, hogy az írásunk egyféle véleményt tükrözött.

Márpedig a vélemény szabad, még ebben a szájzárral sújtott zónában is.

VARGA KATALIN KERESETE IS ELBUKOTT

Ebben Varga Katalin azt nehezményezte, hogy lapunk – színházi szakemberek által kiadott vélemény alapján – megkérdőjelezte a színházi vezetői alkalmasságát, valamint a kulturális területen szerzett alapos tapasztalatait. A bíróság jelen álláspontja szerint a közlésünk vélemény volt. Bár sajnálatosan első fokon esetleg érzékenységet sérthettünk, de törvényt nem. Egyébként a balliberális városvezetésnek és az embereiknek nagyon beakadhatott a színház ügye, mert egy kivétellel az ezekkel foglalkozó írásainkat kifogásolták. Csak kérdezzük Önöktől, miért kellett elüldözni a nemzeti-keresztény szellemiségű igazgatót és társulatát, miért kell vegzálni sajtóperekkel az ezért kiálló, nemzeti-keresztény szellemiségű lapot?

 

KÁSZONYI KÁROLY ÖNHIBÁJÁBÓL KÉSVE ADTA BE A KERESETÉT

A szavazások során sokan érdemesnek találták e személyre rábízni még a város pénzügyeit is, a választások során sokan megbíztak benne e városban, de kérdezzük, ha valaki így intézi a maga fontosnak tartott ügyeit, akkor milyen gazdája lehet Vácnak?

 

MOLNÁR BENCE KERESETÉNEK ELSŐ FOKON HELYT ADOTT A BÍRÓSÁG

(Ezt énekelte meg Matkovich Ilona, mintha ez már egy nyert sajtóper lenne.) A Dunakanyar Színház művészeti vezetői székébe beleülő azt kifogásolta, hogy soha nem volt állása egy kereskedelmi áruházláncnál. Ilyen valóban nem lelhető fel az életrajzában, „óriásit” hibáztunk a városházi sajtónagyító szerint, pedig mindenki, ha máskor nem, diákként megismerte a kétkezi munkát. Egy művész elődje, nálánál talán nem kisebb nagyság, mint történetesen József Attila nem szégyellve, a Curriculum vitae-jébe is beleírta azt, hogy „kukoricacsősznek, mezei napszámosnak mentem Kiszomborra (…) Úgy segítettem anyámnak, ahogy tudtam. Vizet árultam a Világ-moziban. Fát és szenet loptam a Ferencvárosi-pályaudvarról, hogy legyen fűtenivalónk. Színes papírforgókat csináltam és árusítottam a jobb sorban élő gyerekeknek. Kosarat, csomagokat hordtam a vásárcsarnokban.”

 

MATKOVICH INDÍTOTT MÉG EGY PERT

Itt azt akarja bebizonyítani, hogy nem kívánta/kívánja Varga Katalin hűséges kezeibe adni a város teljes kulturális intézményrendszerét. Bármit is mond ki majd a bíróság, e szándék plasztikusan megmutatkozott egy júniusi előterjesztésben, ha valamiképpen ez nem is valósult/valósulhatott meg.

 

SZEMFORGATÓ MÓDON MATKOVICH ILONA EZT ÍRTA

Nem perelünk minden valótlanságért, mert a munkával vagyunk elfoglalva. Amikor olykor mégis, akkor általában nyerünk. Mint most is. Csak tiszta forrásból tájékozódjanak!

NEM PERELNEK…? NA, JA, VALÓBAN NEM PERELTÉK

  • Matkovich Ilona Romániában eltüntetett cégéről,
  • Kiss Zsolt Pest megyei MSZP irodavezetősége alatti fiktív számlázási ügyről,
  • Ferjancsics László valamikori megvesztegethetőségéről, kórház-privatizációs kísérleteiről,
  • a választóit eláruló jobbikosokról,
  • a szegény ellenes videót készítő Inotayról,
  • a kiszolgáltatottakat cserben hagyó Rozmaringról,
  • a lakosságra mind nagyobb adókat, terheket kirovó, nagyokat summantó, többi baloldali képviselőről,
  • a megvalósulatlan választási ígéreteikről,
  • a városháza ma még feltárás közben lévő korrupciós ügyeiről,
  • a város ingatlanvagyonának kiárusításáról,
  • a közpénzek ügyvédekre, Facebook-kommunikációra történő, parttalan költéséről,
  • a városházi urizálásokról,
  • a demokratikus jogok, mint szólásszabadság helyi sárba tiprásairól,
  • a kommunikációs közfelületekről minden ellenzéki hang kizárásáról,
  • a szájzárról,
  • a kultúra rombolásáról,
  • a mutyikról

szóló cikkeinket!

MILYEN MUNKÁVAL VANNAK ELFOGLALVA?

Nem is győzzük heti rendszerességgel megírni tapasztalatainkat arról a munkáról, hogy

  • mennyire sikertelen eddig az Összefogás ösztönösnek nevezett városvezetése,
  • a kormánnyal szembeni oktalan szembenállása,
  • a kormányzati támogatások esztelen visszautasítása,
  • a minden, csak épp nem a maga területével való foglalkozás (Tanösvény, Cházár DÖK stb.),
  • a maguk ügyeinek Facebook-on való irreális felnagyítása,
  • a civil eredmények maguk sikerének való eltulajdonítása,
  • a talpon maradt, jobboldali képviselők munkájának ellehetetlenítése…

Tényleg el akarják hitetni a várossal, hogy ez lenne az elégséges „munka”?

MIKOR NYERTEK?

Mi az hogy általában? HISZEN EDDIG MÉG EGY PERT SEM NYERTEK JOGERŐSEN!

Közszereplőhöz méltatlan, erős szavakra való túlreagálásaik bizony eddig nem mutatkoztak első fokon a bíróság által méltányolandónak.

AZT ÜZENI A VÁROSNAK, HOGY CSAK TISZTA FORRÁSBÓL TÁJÉKOZÓDJANAK?

Így van, ezért ajánljuk meleg szívvel a váci polgároknak a Vác Online-t, mint a legolvasottabb, polgári, konzervatív értékrendű lapot, amely egészen biztosan nem fog a pereskedések miatt megfutamodni a helyi emberekért való kiállás elől.

Nyilván nem igényeljük, de eltűrjük a jövőben is a rendszeres propagandistázást, de egészen biztosak vagyunk benne, hogy valahol a lelkük legmélyén azért a város jelenlegi vezetői is tudhatnak arról, hogy a végén miképpen járnak a sánta kutyák.

Annyit megígérhetünk, hogy odaadó hűséggel, minden városházi gáncsoskodás ellenére szolgálni fogjuk továbbra is szeretett városunkat. A peres ügyeket pedig bízzuk inkább a bíróság bölcs döntésére, és ne a városházi, ócska propagandára!

Láttuk a Tanú című filmet, ahol kimondták minden romlott önkényuralom esszenciáját: „…lehet, hogy csak pénzbírság, de lehet, hogy a legsúlyosabb, hát szóval halál. Tetszik tudni az a kérdés, hogy apukával példát akarnak-e statuálni. (…) Hát a statuálás a lényeg. És hogy ne tessék idegeskedni.”

Mi, akik már túléltük e kort, ezt is túl fogjuk élni, és nem tetszünk idegeskedni.