AZ ELISMERÉS HANGJÁN! – PETŐ CSILLA ÜNNEPI KÖSZÖNTŐJE

Anyák napja alkalmával szeretném őszinte tiszteletemet – köszönetemet és elismerésemet kifejezni, azoknak az édesanyáknak és nagymamáknak, akik ebben a járványtól is terhelt időszakban, a távoktatás minden akadályát, nehézségét leküzdve, gyermekeiket támogatva példa értékűen helyt álltak!

Ha valahol elhangzik az a szó, hogy ’édesanya’, mindenkinek más jut eszébe. Egy mosoly, egy ölelés, egy szó, egy gondolat, egy pillanat. Mindenkinek mást jelent. Ez az édesanyák misztériuma.

Május első vasárnapján őket köszöntjük. De ez a nap, nem csak az anyák napja, hanem az élet ünnepe is. Minden édesanya tanúság amellett, hogy Isten szeret bennünket és új életekkel ajándékoz meg minket. Vagy ahogyan Böjte Csaba atya is fogalmaz:

„Minden gyermek üzenet az emberiség számára: Isten szeret bennünket. Gyermeket nevelni – Istennel való találkozás. Jézus azt mondta: aki egyetlent is befogad a legkisebbek közül, engem fogad be!”

Sok áldásos és boldogító szerep van egy nő életében, de az anyaság valami egészen más. Egy életen át tartó kihívás, mely sokszor a legboldogabbá tesz, máskor viszont keserű érzéseket teremt. Mert anyának lenni nem könnyű feladat.

Az édesanyák feladata, hogy összhangot teremtsenek a családban. Olyanok ők, mint a zenekarokban a karmesterek. A legjobban kell ismerniük a zenekar tagjainak minden rezdülését. Ha a család minden ’hangszere’ a legjobbat adja magából, akkor az édesanya vezetésével gyönyörű szimfónia születhet a családban. Persze az összhangzatban nem téveszthetjük szem elől, az édesapák meghatározó szerepét sem.

Az idei anyák napján reményeink szerint valódi öleléssel és túlcsorduló szeretettel ölelhetjük át a drága nagymamáinkat, akiknek végtelen türelme, bölcsessége és tapasztalata, mindannyiunk életében meghatározó!

ISTEN ÉLTESSEN MINDEN ÉDESANYÁT ÉS NAGYMAMÁT!

Pető Csilla önkormányzati képviselő