A HELYI KDNP POLGÁRI KEZDEMÉNYEZÉSSEL MENTENÉ MEG A VÁCI TANÖSVÉNYT

Közösségi összefogással mentené meg a váci tanösvényt a KDNP helyi szervezete. A párt egy magánszemély kezdeményezése mögé állt be, mert úgy látják, hogy az egykor híres Ártéri Tanösvény azért ment tönkre, mert a bemutatóhely karbantartását, az azt működtető alapítványt az ellenzéki vezetésű váci önkormányzata nem támogatta.

Szalaggal zárta le a váci önkormányzat a Göncöl Alapítvány tulajdonában álló Ártéri Tanösvény bejáratát. A bemutatóhely karbantartására az előző városvezetés rendszeresen adott támogatást az alapítványnak, és korábban a pallósor még babakocsival is járható volt. Most azonban más a helyzet.

Vác ellenzéki polgármestere, Matkovich Ilona közösségi oldalán kuszának nevezte az ártéri tanösvény ügyét, bár azt elismerte, hogy nem voltak eredményesek a fenntartó alapítvány és az önkormányzat eddigi tárgyalásai. A helyi KDNP politikai szervezetként állt fel a civil kezdeményezése mögé.

A váci ártéri tanösvény felújítására egymillió forint anyagköltséget gyűjtenének össze a kezdeményezők, mert még idén nyáron a munka nagy részét vállalkozók felajánlásából végeznék el.

HÍRTV