SZEMFÉNYVESZTŐ VÁROSHÁZI PÓTCSELEKVÉS ÚTBURKOLATI FELFESTÉSEKKEL – OLVASÓI LEVÉL

A szivárványos önkormányzati döntéshozó csapat több tagja is különös vonzalmat érez az aszfaltfestések felmázolása, vagy épp eltüntetése miatt, pótcselekvésnek tényleg mókás lehet ez, de nincs sok városfejlesztési jelentősége.

Vegyük alapnak azt, hogy Kiss „Tegyünkrendet” Zsolt alpolgármester-képviselő vagy épp Tótváradi-Nagy (Pitiáner) Bence képviselő mekkora hajcihőt kerekítettek annak kapcsán, hogy friss fehérre fújtak, fújattak néhány zebrát.

Utóbbinak talán különösen nagy kielég-megeléget szerzett, hogy – valamiféle közvéleménykutatásra, egy streetball pálya semmi esetre sem hárompontos, inkább nagyon homályos kialakításának tervére hivatkozva – sebtében eltüntette a deákvári KRESZ Parkban a kisgyerekeknek felfestett ugrópályákat – ez legyen a legnagyobb öröme izomból!

Aztán szóba hozhatjuk azokat a nagy hírverést kapott sárga aszfaltfestéseket is, amelyek egy-egy zebránál arra akarnák felhívni a figyelmet, hogy telefonálva, fülest bedugva az általánosnál is veszélyesebb a közúti gyalogos átkelés, na ezeknek sincs semmi értelme.

És akkor szánjunk egy bekezdést arra a széltolásra is, hogy az alsóvárosi Bermuda-háromszög alpolgármesteri potentátjai nagy dirrel-durral kérdőíveztetik, hogy mit szól a lakosság a körzet sárga felfestéssel jelzett körforgalmi forgalomirányításaihoz.

KáposztásmegyerI „alkotás”

Útfestések kapcsán mutatunk egy példát Káposztásmegyer kies vidékéről, ahol a kilencvenszárnyú szitakötő, lábatlan bölömbika, töketlen ebihal, vagy valami hasonló nevű dekadens-anarchista-vadliberális párt aktivistái színesre festettek egy apróra töredezett felületű útszakaszt, hogy felhívják a figyelmet a hibára.

Na már most az a helyzet, hogy mozaikfestésre csábító töredezett felületű útszakaszokból Vácott sincs hiány (sőt), így aztán nem csodálkozhatnának a városházi úr-elvtársak, úrhölgy-elvtársnők, ha – figyelemfelkeltésként – nálunk is kreatívkodni kezdenének a népek. Ebben az utcadíszítésben legalább fel lehet(ne) fedezni némi ízlést. Nem úgy, mint a főtérre az utóbbi időszakban rendre kirakott giccsparádéban.

(Egyébként egy-egy festékszóró spray-t nettó 1300–3000 forint közötti áron meg lehet venni bárhol, tehát erre „befektetni” a legnagyobb buli a nagy városvezetői tehetségtelenségben, főleg úgy, ha még ezt is közpénzből fizettetik az illetékesek.)

Tótváradi-Nagy Bence képviselő deákvári pitiánerkedése helyett talán itt lenne érdemes repedéseket eltávolíttatni

Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline