BÜNTETŐ ELJÁRÁS KISS ZSOLT ELLEN – MATKOVICH ILONA TUD RÓLA? – A VÁCI VILÁG NYÍLT LEVELE

A Váci Világ Matkovich Ilonának címzett nyílt levelet tett közzé, amelyben arról érdeklődik a lap, hogy mit tud Vác Város Polgármestere azon ügyről, (és talán más folyamatban lévő ügyekről is), amelyekben egyik szoros munkatársának, Kiss Zsolt alpolgármesternek az érintettsége is felmerülhet? A Váci Világ engedélyével közöljük a nyílt levelet.

Ezek közül az egyik, a pártpénzek hamisított rendelvényekkel és aláírásokkal való eltűnésének valószínűsége, ami miatt el is határolódott az MSZP váci alapszervezete attól, hogy Kiss Zsolt az MSZP színeiben indulhasson.

Mivel erre vonatkozóan egyrészt büntető eljárás van folyamatban, ill. másrészt senki sem kötelezhető arra, hogy saját maga ellen tanúvallomást tegyen, ezért ezzel kapcsolatosan nem kérjük, hogy nyilatkoztassa meg alpolgármesterét, (bár erkölcsileg egy ilyen kérésének lenne alapja, hiszen Kiss Zsolt az Ön segítségével és javaslatára lett alpolgármester). Mindenesetre úgy tűnik, elég díszes társaság közepette sikerült helyet foglalnia.

Kiss Zsoltra vonatkozó kérdéseink:

  • Volt-e tudomása arról, hogy dr. Bóth János miért nem akarta indítani MSZP színekben Kiss Zsoltot?
  • Ha nem, akkor kérjük nyilatkozzon: amennyiben a pártpénzek eltűnését vizsgáló büntető eljárásban bizonyítást nyerne Kiss Zsolt érintettsége, akkor kívánna-e Kiss Zsolttal továbbra is együtt dolgozni, vagy esetleg felszólítaná őt a lemondásra?
  • Ha volt tudomása erről, akkor pedig kérjük nyilatkozzon arról, hogy ennek ellenére miért vállalta fel mégis Kiss Zsolttal a közösséget?
  • Miért választotta munkatársául és miért javasolt alpolgármesternek egy olyan embert, akitől a saját pártja, párttársai elhatárolódtak?
  • Vagy igaz lehet a hír, amely szerint ez volt az ára a „szivárványos koalíciónak”? Mert ha igen, akkor ugye egyet kell értenünk abban, hogy az ezt elkövető és az azt ennek ellenére elfogadó, sőt felelős pozícióba emelő személy emberi jelleme, esetleges motivációi között nincs túl nagy különbség?

Mindezeket nem csak azért szeretnénk tudni, hogy megismerhetővé váljon a véleménye, álláspontja, hanem hogy ez alapján kiismerhetővé legyen az Ön jelleme, valós személyisége is, ami fontos egy bizalmat kérő közszereplőnél.