AZ OSZTRÁK KISVÁROSBAN IS POCSOLYÁKKAL EGYÜTT ÉPÍTIK A PARKOLÓKAT?

Az osztrák kisváros megvalósítandó eszménye csupán egy beváltatlan politikai ígéret maradt ezidáig. A váci lakosok azonban nem felejtették el és ahányszor csak lehetséges, számon kérik a mostani vezetésen, ha olyannal találkoznak, ami nem a megígért ékszerdoboz szépségű kisváros irányába mutatna. Mintha az ő pénzükből készülne, megint az Összefogás tábla mögé beálló alpolgármesterek és egy képviselő kellett annak bejelentésére, hogy 1000 méterre egy belvárosi ingatlantól –nem is annyira biztosan önkormányzati fejlesztésben – tócsákkal együtt létrehoznak nyolc parkolót. A környék lakója küldte a képeket és ezt az alábbi írást. 

***

Tisztelt Szerkesztőség!

Úgy emlékszem, hogy Önök foglalkoztak már korábban a városban a szivárványkoalíció által kialakított parkolókkal. Most rámutatnék néhányra én is. Kérdem, ez lenne az a sikertörténet?

Felháborodásomnak szeretnék hangot adni, Ferjancsics  László,  a körzet képviselőjének sajtótájékoztatója miatt, hogy milyen parkolót építtetett ide nekünk, a Damjanich térre.

Kijön sajtótájékoztatót tartani a két tapsoló gyalogjával, akiket oda tesz a „sakktábláján”, ahova éppen jól esik. Körzetünk képviselője annyira dicséri Facebook-oldalán a korábbi parkoló építését és abszurd módon pont a záporeső után, hogy az már arcátlan.

Küldök néhány fotót erről a jól sikerült régi parkoló kialakításról. Esős időben bokáig lehet gázolni a vízben a Csocsaj felé korábban kialakított parkolókban. Finnországot az Ezertó országának nevezik, Vácot pedig az ezerpocsolya városának, amióta a szivárványkoalíció építi a parkolókat. (Megtekinthetik a vasútállomás kis tavát, ahol egy kisebb eső után is bokáig ér a víz.)

Látszik, hogy részletekbe menően körültekintő képviselőnk van. Azt pedig külön elmagyarázhatná az új parkoló építésnél, hogy minek kell a mi jó aszfaltos úttestünkből 1 m széles sávot elvenni és ezzel a zavartalan forgalmat itt akadályozni? Nem biztos, hogy lesz köszönet ebben a parkoló építésben!

Annak viszont örülünk a házban, hogy nem jutott eszébe a gyökérzetétől felgallyazni az idős, szép fáinkat a parkoló építésre hivatkozva. Legalább ezt még nem tették tönkre és továbbra is szép látványt nyújtanak ablakainkból kinézve.