MÁR KÉTKEREKŰ, ÚTSZÉLI ÓCSKAVASAKAT IS BENEVEZTEK A VÁCI RONCSDERBIRE

Ha nem látnánk a saját szemeinkkel, el sem hinnénk, miképpen alakul, silányul napról-napra szeretett városunk összképe – az úton-útfélen hagyott roncsautók és egyéb ott felejtett vasak okán.

Amióta elindítottuk népszerű roncsderbi sorozatunkat, több bemutatott versenyző eltűnt régóta feleslegesen foglalt helyéről, aminek több oka lehet.

Esetleg egyik-másik szivárványos képviselő találva érezhette magát a választópolgári kritikáktól, és suttyomban, saját zsebből trélert rendelhetett egy-egy tragacs eltüntetésére. Ám ha így lenne, az illető már nyilván előállt volna azzal, hogy lám, ő ezt is hogy elintézte, de mivel ilyen – a lakájmédiának szóló – sajtótájékoztatóról eleddig nem láttunk-hallottunk beszámolót, ezt az eshetőséget valószínűleg rögvest el is vethetjük. Amin persze nem csodálkozhatunk, hiszen az úr-elvtársi, úrhölgy-elvtársnői szivárványos csapat tagjaira inkább saját zsebeik tömögetése jellemző, semmint az, hogy akár egy garast is kiadnának közpénz jövedelmükből bármilyen közcélra.

Persze az is lehet, hogy az egekbe magasztalt, magát többnyire emelőkosaras haszonjárműnek álcázó autobot szuperhős megelégelte gazdái tutyimutyiságát, és saját rozsdarőt szakállára jobb létre szenderítette néhány már semmire sem való, négykerekű „fajtársát”.

Aztán ott van a spontán szublimáció lehetősége is: lehet, hogy egyik-másik széljárta, már-már hártyavékonyra rozsdásodott, lyukacsos vas fogta magát, és szilárdból hipp-hopp gőzállapotba váltott – hú, az ilyen csodáknak biztos nagyon örülnének a semmiért sem felelős, körzeti képviselők, élükön CukIca polgármester-asszonnyal, a belvárosban főnökösködő tanácsnok társnőjével, meg a három alpolgármester kandúrral, az alsóvárosi Bermuda-háromszög tehetségtelenségeivel.

Egyébként azért mégsem csökken városszerte az elhagyott csotrogányok száma, sehogyan sem akar tisztulni, rendezettebbé válni az összkép ezen a téren sem.

Sőt, olvasóink már két- vagy csak egykerekű vasakra is ráirányították a figyelmet, elsőként a vasútállomási B (Bike) + R parkolóból.