KORMÁNYZATI SEGÍTSÉGGEL BRINGAPARK ÉPÜL VÁCON

Harminckilenc bringapark épül országszerte, ebből három a váci járásban.
Több mint 1,1 milliárd forintból 39 új bringa- és görpark épül az Aktív Magyarország programban 2022 tavaszáig – közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

A kormánybiztosi iroda a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) bevonásával 2021-ben is Országos bringapark programot hirdetett azzal a céllal, hogy Magyarországon minél nagyobb számban és minél magasabb színvonalon álljon rendelkezésre a sportolni vágyók számára bringa- és görpark.

Esztergomi bringapark építése – Fotó: Hernádi Ádám közösségi oldala

Pályázni 50 százalékos önrész mellett lehetett, a kormány idén 558 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt ilyen létesítmények építésére

A létrejövő parkok alapvetően óvodás és alsó tagozatos korú gyermekek számára épülnek. Az építési program támogatási kerete számos különböző pályatípust tartalmaz. A pályázók single trailek (egy nyomvonalas, földutas pálya), pumpapályák (épített, egyensúlyérzéket fejlesztő ügyességi pálya) és kifejezetten az extrém sportok szerelmeseinek szánt BMX-, triál- és görparkok, valamint dirt/freeride pályák létesítését vállalták.

A 39 bringaparkból három is a váci járásban épül majd fel: Nagymaroson, Vácott és Vácrátóton.

64 millió forintos kormányzati támogatásból újult meg a Verőce és Vác, valamint Vác és Sződliget közötti kerékpárút. A régi, repedezett aszfalt helyett, most új burkolat és új felfestés várja majd a bringásokat. – Fotó: Rétvári Bence Facebook-oldala

Vácon és környékén nem ez az egyetlen kerékpárosbarát fejlesztés, amelyhez a kormány vissza nem térítendő támogatást nyújt.

Hatvannégy millió forint kormányzati támogatásból újultak meg a kerékpárutak is a Dunakanyarban. A közelmúltban Sződliget és Vác, valamint Vác és Verőce között több mint három kilométeren cserélték ki az aszfaltburkolatot, és erősítették meg az új futófelületet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei.

Fotó: Rétvári Bence Facebook-oldala

Forrás: pestmegye.hu/VM info/Váci Mérték

Kiemelt kép: HídLap/royalkert.hu