KRESZ PARK ROMBOLÁS 2.0 – TÓTVÁRADI SZERINT A STREETBALL „GYŐZÖTT”, AZ ÜGY „SZERENCSÉTLEN”, AZ ASZFALTOZÁS „BEÜTEMEZETT”

Azonnali mentegetőzésbe kezdett „egy váci weboldalon” megjelentekkel kapcsolatban Tótváradi-Nagy Bence. Kérjük, olvassák el majd az alábbi párbeszédét, amit Pető Csillával folytatott. A dolog lényegét tekintve e KRESZ parkos ügy olyan, mint egy jéghegy csúcsa, ami alatt a mélységben két eltérő világlátás, gondolkodásmód, attitűd, közösségről vallott nézet húzódik meg. Ennek csupán egyik apropója a ma délelőtt megírt eset: miképpen alkot valamit önszántából, saját költségből, minden döntéshozóval egyeztetve valamit az egyik oldal, míg a hatalmon lévők dafke belerondítanak e munkába.

A FIDESZ-KDNP és az ÖSSZEFOGÁS két távoli világ, amelyek között nincs átjárás!

Három érdekességre szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét:

  1. Hol találják Tótváradi-Nagy Bence magyarázkodásában a leghalványabb utalást azokra a szavakra, mint az „elnézés”, a „bocsánatot kérünk”?
  2. A képviselő azért gondolja, hogy neki van igaza, mert megkérdezte a lakosságot… Érdemes lenne hát a közösségi terek tisztán tartásáról, a szájzárról, az öt évre visszamenőleg kivetett kommunális adóról és más hasonló „lakosságbarát” rendeletről is kikérni és meghallgatni az emberek véleményét.
  3. Valamint felkérjük olvasóinkat, hogy járjanak nyitott szemmel egy pár napig Deákváron, s küldjenek képet, hogy felnyissák a körzetük képviselőjének is a szemét arra, hogy hol lenne (hol lett volna) sürgetőbb a kátyúzás, amely ehhez hasonlóan oly annyira „beütemezett és lefújhatatlan”!
A város jótevőinek szerepében való tetszelgés az egyik legfőbb propagandacélja az Összefogás tagjainak

Nekünk Tótváradi-Nagy Bence e túlmozgásos „segítő szándéka” arra a sportszeletes reklámbeli rasztagyerekre emlékeztet, aki azzal tette volna a legnagyobb szívességet a világnak, ha ki sem mozdul az otthonából.

***

Idézzük akkor a két deákvári képviselő párbeszédét azoknak, akit a további részletek is érdekelnek e témában.

Tótváradi-Nagy Bence
„Alapvetően, jó ötletnek tartjuk az ugróiskolát, viszont mi inkább a játszótérhez közelebbi részeken képzelnénk el, és kértük polgármester asszonnyal együtt, hogy egyelőre ne kerüljön semmilyen felfestés a területre, csak bizottsági előterjesztés után.

Képviselő asszony néhány napja felfestett egy – valóban jól kinéző – ugróiskolát a területre, egy részét a már felújított felületre, egy részét pedig a régi, töredezett betonra. Sajnos utóbbinak a beütemezett felújítását nem lehetett lefújni, így néhány helyen megsérült a felfestett ugróiskola festéke.

Egy váci weboldal már politikai okokat lát ebben a – meglehetősen szerencsétlen – ügyben. Természetesen, ilyenről nincs szó. A gyermekeket nem érdeklik a párthovatartozások. A célunk egyszerűen az, hogy minden korosztály számára legyenek megfelelő játékok a parkban, és a családok kulturált, biztonságos környezetben tölthessék el a szabadidejüket Deákvár központjában.” (T-V Bence posztjának részlete)

Pető Csilla
„Tisztelt Képviselő Úr! Az ön nyilatkozatában több helyen valótlan állítás és csúsztatás szerepel! A személyes bejárásunkat követően, amikor is a megvalósítandó tervekről egyeztettünk, konklúzióként ön megígérte, hogy a lakosok véleményét kikérve, születik majd meg a döntés a kivitelezett aszfaltrajz vagy kosárpalánk tekintetében. Ezt követően, az én megkereséseimre nem reagált semmilyen formában. Azt pedig, hogy ön és a polgármester asszony kérte, hogy ne kerüljön semmi felfestésre csak bizottsági döntést követően, vissza kell utasítanom, mert hazugság! Senki erről egy szóval sem tájékoztatott, legyen olyan kedves, ne állítson valótlanságokat!

Utolsó gondolatként pedig engedje meg nekem, ha annyira szívén viselte a KRESZ Parkban található aszfaltnak az állapota, miért nem szorgalmazta, hogy az elkezdett munkálat be is fejeződjék? Talán az időjárás szabott ennek gátat? Vagy az a hatalmas 10m x 12m terület jelentett ekkora kihívást?”

Tótváradi-Nagy Bence
„A lakosok véleményét kikértük egy Google-kérdőívvel, ami a Váci Élet, a Vácon Hallottam és az Összefogás a Váci Játszóterekért csoportban is meg volt osztva, hogy minél többen válaszoljanak. A válaszok alapján a streetball pálya „győzött”, amit elmondtam, és rajzon is megmutattam, hogy hol lesz a két palánk. A terület felújítását sajnos nem lehet egy nap alatt elvégezni. A burkolatjavító gép nagyjából, 15 percenként tud egy négyzetmétert felhevíteni, amit utána el kell hengerelni. Őszintén sajnálom, hogy a félig felújított területre került az ugróiskola. Ha kész lesz a terület felújítása, akkor mindenképp kialakítunk egy ugróiskolát, hiszen kétségtelenül szépen mutat a betonon.”

Pető Csilla
„Érdekes a válasza: az első alkalommal a burkolatjavító gép csak 4nm-t tudott helyre állítani, a tegnapi nap a többi 196 nm-t is sikerült teljesíteni! Hogy is van ez?”

Tótváradi-Nagy Bence
„Márciusban az 1/4-e lett helyreállítva, most hétfőn-kedden a 2/4-e, és még menni fognak a Városfejlesztő munkatársai, a maradék negyedét megcsinálni, illetve még hengerelni is kell több helyen.”