KICSINYES BOSSZÚT ÁLLT AZ ÖSSZEFOGÁS VEZETTE VÁROSHÁZA, AMINEK GYERMEKEINK LETTEK A KÁRVALLOTTJAI!

Pető Csilla (FIDESZ-KDNP) képviselő vezetésével és finanszírozásával, április 2-án lelkes gimnazista diákok játékokat festettek fel, az elhanyagolt deákvári KRESZ Park aszfaltjára. Szerda délelőtt – nincs rá jobb szó – egyszerűen szétbarmolták a gyerekek munkáját.

Amit a város „hozzátett” a gyermekek munkájához április 14-én

Ami másfél év óta nem volt fontos – az aszfalt repedéseinek „kátyúzása” – arra most nagy sürgősséggel sort kerített a váciak közösségi munkáira a Facebook-kommunikációban magát oly érzékenynek láttató, jószomszédolást hirdető szivárványkoalíció.

Az alábbi képeken látható módon, az önkéntes diákmunkát semmibe véve, pitiáner módon belerondítottak a városszépítő kezdeményezésbe.

Mert ami elé nem lehet kiállni egy pöffeszkedő Összefogás táblával, az úgy tűnik, Vácon olyan sorsra jut, mint a KRESZ Park

Telefonon megkerestük Pető Csilla képviselő asszonyt, hogy mi volt ennek az aszfaltfestésnek az előtörténete, és most mit szól ehhez a botrányos városházi akcióhoz? (Természetesen megkérdezhetnénk Matkovich Ilonát is, hogy mi volt ez az akció, de egy év alatt még egyetlen egy sajtókérdésünkre sem válaszoltak.)

– Több esetben írásban egyeztettem a polgármester asszonnyal, szintén írásban megkerestem a főmérnökséget, a közterület-felügyeletet, az esetlegesen szükséges engedélyek megkérése, beszerzése érdekében, mivel a kivitelezést közterületen terveztük elvégezni. Sőt, a PMKH Népegészségügyi Osztályával is felvettem a kapcsolatot, bejelentettem a tevékenységünket.

Körültekintően megkerestem minden szervet, a festés gyakorlatilag minden illetékes tudtával történt!

Többszöri megkeresésre, polgármester asszony Tótváradi-Nagy Bencéhez irányított, mivel állítólagosan neki voltak már egyféle ködös tervei a KRESZ Parkkal kapcsolatban. Vele is egyeztettem e-mailben, telefonon és a helyszínen személyesen. Megismerve az én terveimet tájékoztatott arról, hogy ő erre a helyre kosárpalánkot szeretne kihelyezni. Hosszas beszélgetésünk alkalmával felhívtam a figyelmét ennek a balesetveszélyes voltára, arra a tényre, hogy a játszóteret jellemző módon kisebb gyerekek látogatják. Akik itt kerékpározva, rollerezve ismerkednek meg a közlekedési táblákkal, szabályokkal. A kosárpalánk ötlete valóban nagyon jó, de ez a 10 m x 12 m-s terület erre alkalmatlan, kicsi.  Meglátásom szerint a KRESZ Park maradjon meg eredeti rendeltetésénél. Megállapodtunk, hogy a lakosságra bízzuk a döntést – megkérdezzük, a két opció (aszfaltra festhető akadálypálya-játékok VAGY kosárpalánk) közül melyik kerüljön megvalósításra.

Az ezt követő időszakban nem reagált megkereséseimre, nem válaszolt az e-mailre, amit küldtem, telefonos megkeresésem sem járt sikerrel, visszahívást nem kaptam.

Alkotó gyermekek április 2-án

Így április 2-án, 4 fő önkéntes gimnazista diákkal megvalósítottuk – kiviteleztük az előzetesen már megtervezett elképzelésemet. Egy teljes napot dolgoztunk a férjemmel és a 4 diákkal azért, hogy a játszóteret látogató családoknak, gyermekeknek valami igazán szépet, örömtelit alkossunk. Az alkotó munka örömét az is fokozta, hogy folyamatosan érkeztek kíváncsiskodó gyermekek, akiknek az arca ragyogott a boldogságtól. Jó volt látni az érdeklődésüket és megtapasztalni, hogy milyen örömet okozott az alkotó fiataloknak a legkisebbekért való önzetlen tevékenység.

Az elkészült munkánkról nem kis büszkeséggel képeket osztottam meg több csoportban is. Pillanatok alatt több száz megtekintést értünk el, és rengeteg kedves üzenetet kaptam.

12 nap elteltével a mai napon, amit tapasztaltam, az tényleg minden képzeletet felülmúlt. Így elbánni mások, különösképpen lelkes, önkéntes fiatalok sok szeretettel, odaadással készült munkájával, ez botrányos, felháborító.

Ez a váci győztesek maguknak mindent megengedő politikai arroganciája, aminek a kárvallottjai ezúttal jó szándékú, tehetséges diákok és a legkisebbek, a gyerekek, akiknek készítettük.

Felmerül a kérdés:

valóban nem volt MÁSHOL olyan terület a városban vagy akár itt a KRESZ Parkban, ahol kátyúk, repedések, úthibák kijavításán kellett és lehetett volna dolgozni?

Pont itt és pont most, amikor végre 30 év elteltével sokak örömére ITT valami szép, örömteli készült?

Csak remélni tudom, hogy az aszfalt hibáinak a helyreállítását követően az elkövetők és a munkálatot megrendelők is abban szorgoskodnak, hogy a javítások megkezdését megelőző állapotot, a sok kedves ábrát és rajzot minél előbb, a sok kis gyermek örömére visszaállítsák – zárta a beszélgetést Pető Csilla képviselő.