ÓRIÁSI A FELHÁBORODÁS A KÓRHÁZI BUSZJÁRAT MEGSZÜNTETÉSE ÉS A PARKOLÁS OKÁN KISZABOTT BÜNTETÉSEK MIATT

A napokban számos jelzés érkezett a városból, hogy már megint egy lelketlen intézkedés történt a városháza részéről. A kórházi oltóközponthoz vezető buszjáratot önhatalmúlag megszüntette a városháza, és többen jelezték, hogy egyúttal az önkormányzat emberei az intézkedés nyomán felgyülemlett autós parkolás miatt vastag büntetéseket szabnak ki a helyhiány miatt szabálytalanul parkoló autósokra.

Erről sem a városháza, sem a szolgáltató nem értesítette a lakosságot

Ez már megint mi?

„Vác Város Önkormányzatának kérésére, valamint a járványügyi helyzetre való tekintettel az alábbi helyi körjárat közlekedése bizonytalan ideig szünetel.”

Az alábbiakban közöljük Vogel Csaba Matkovich Ilonának küldött nyílt levelét, valamint Dr. Manninger Péter képviselői indítványát.

***

Tisztelt Polgármester Asszony!

Ön/Önök a választási programjukban – többek között – ígéretet tettek a rendelőintézeti áldatlan parkolási gondok javítására/megoldására. A hivatalba lépésük után közölték, hogy felvették a kapcsolatot a kórház vezetésével e probléma megoldása érdekében – ezidáig az látható, hogy eredmény nélkül… A korábbi időszakban is egy-egy beteg kivizsgálására, ellátására szoruló emberek jártak a rendelőintézetbe, akiknek állandó gondot jelentett parkolóhely megtalálása – így gyakran félig-meddig szabálytalan helyen tudtak csak megállni –, és sokan kaptak tízezres büntetéseket…

A járványügyi helyzetben most az oltások beindulásával még nagyobb lett a forgalom, rengeteg idős embert hívnak be az oltópontokra, többségük vagy maga vezet, vagy hozzátartozója viszi oltakozni, akik szabályos parkolóhelyet hiába keresnek. Felháborítónak tartom – és nagyon sokan mások is –, hogy ilyen körülmények között a közterületesek naponta többször járnak oda „kaszálni”. Azt gondolom, hogy ez így több, mint etikátlan.

Remélem, hogy ön is hasonló véleményen lesz, és ebben a járványügyi helyzetben a tisztességes, elegendő szabályos parkolóhely kialakításáig megtiltja a bírságolásokat. Arra gondolni sem merek, hogy ez a folyamatos bírságolás kiadott feladata a közterületeseknek, pótlandó a költségvetést az így befolyó százezrekből, milliókból. (Kíváncsi lennék, hogy csak idén mennyi pénz folyt be ezen a területen?)

Polgármester asszony! Remélem, hogy rendelkezik annyi empátiával, belátással, hogy ezen felvetést mielőbb akceptálja és intézkedik a büntetések felfüggesztése érdekében.

Vogel Csaba

***

A FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselője kezdeményezi, hogy a tömeges oltások miatt a váci oltópontoknál kialakuló és rendszeressé váló parkolási nehézségek miatt a közterület-felügyelet azonnal függessze fel a bírságolást az oltási időszakban!

Dr. Manninger Péter