„HA MÁR SZÓKIMONDÓ VAGYOK: SOK A PATKÁNY MAGYARORSZÁGON, HA MÁR A PATKÁNY-TÉMA FELHOZÓDOTT…”

Így formált véleményt egykoron az ATV-műsorában Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP egyik szókimondó képviselője. Amikor később arról kérdezték, hogy ennek vajon mi a politikai áthallása, arról csak annyit mondott: mindenki úgy gondolja, ahogy akarja, de szerinte meg kellene állítani a patkányinváziót, mert sok kárt tudnak okozni, ahogyan azt az elmúlt időszakban már láthattuk.

Ezt a patkányt történetesen Deákváron fotózták

Mindennek apropójaként – „ha már a patkány-téma felhozódott” – a Váci Élet egyik posztja szolgál, amely ebben a tip-top „osztrák kisvárosban” még március végén döglött és szaladgáló patkányokat vélt felfedezni. Erről így írt a szerző:

„Nem az első Kisvácon… Most kellene ezzel foglalkozni, mielőtt a várost ellepik…”

Az ezt követő kommentek aztán, hol szellemesen, hol elkeseredetten tovább tupírozták még ezt a témát. Pár közülük:

  • „Amióta ezek a „hozzáértők” viszik Vácot, minden sokkal rosszabb!”
  • „A cicám nem politizál, hat éve pusztítja a rágcsálókat.”
  • „Teszi a dolgát, van mit tanulnunk egy cicától is 😉
  • „Ez patkány?”
  • „Ez nem, mókus! 😘🤔🤔
  • „A nyuszinak nincs ilyen hosszú farka.”

A dehumanizálás baloldali nagyasszonyának és a helyi patkányok felbukkanásának ez az alábbi kis gyurcsányi interpelláció ad némi – ahogy mondani szokták – halvány, vajszínű árnyalatot.

Gyurcsányt egyébként azért tartjuk „nagyra” itt a jobboldalon, mert talán ő az, aki belső addiktív nyomásainak engedve, gyakran az egyik legőszödibb baloldali politikus bír lenni. Ő ebből a szempontból talán Kun Béla legméltóbb utóda. Egy történelmi forrás szerint a ’19-es Cserny-féle terrorcsapat eleinte nyíltan a „Politikai Terrorcsapat” elnevezést használta, de Kun Béla az ily szövegű táblát levétette a Batthyány-palotáról, mondván „a terrort nem kiírni, hanem csinálni kell”.

A Gyurcsány-lista tegnap a hatalomra kerülésük esetére meghirdette a terrort, úgyhogy jó, ha tudnak róla a patkányok is!

Tudjuk, milyen az, amikor egy kommunista fenyeget (1956, 2006). Csak rajtunk múlik, hogy valóra váltja-e…

Kiemelt kép: egy kisváci nyúl, mókus, patkány