HELYI KONZULTÁCIÓK NAGY-NAGY KÉRDŐJELEKKEL

Miközben a fő balliberális véleményformálók folyamatosan azt hangoztatják, hogy a kormány feleslegesen indít nemzeti konzultációt különböző húsba-lélekbe vágó kérdésekben, addig helyi csatlós csapatuk agyba-főbe kérdezni próbálja a lakosságot mindenféle ügyekben –, de mindez többnyire csak pótcselekvés.

Kezdjük a Szent István-, illetve „Márvány-tér” nem is saját ötleten alapuló, hanem egy augusztus 20-ai „külsős”, lelkészi ünnepi szónoklatból eredő felújításának gondolatával, amire annyira rácuppantak, hogy látványtervet készíttettek, meg közvéleményt is kutattak. A városházi honlapon, a városházi újságban és más helyeken is közzétett siralmas grafikon alapján bruttó 250 darab kattintást generáltak az agyonirányított kérdések, nettó maximum a felét, ha azt vesszük, hogy nyilván nagyon ráállt az ügyre a „kagye”nc városházi fősajtós, meg bizonyára maguk a fő potentátok is beleálltak a kérdésbe, élükön Ferjancsiccsal, Fehérrel, Inotayval – és az egész szivárványos döntéshozó csapattal. Hogy így mennyit ér ez a társadalmasító kommunikáció, azt mindenki döntse el vérmérséklete, szimpátiája szerint!

Aztán itt van az újabb nagy kérdőívező pótcselekvés híre, miszerint az alsóvárosi Bermuda-háromszög képviselői, Fehér „Észosztólekezelőkezétmosó” Zsolt, Ferjancsics „Önmagáértpatrióta” László és Kiss „Tegyünkrendet” Zsolt erőt és energiát nem kímélve kérdőívet írtak és juttatnak-juttattak el a lakossághoz arról, hogy mi legyen a 360-as busszal, meg az alsóvárosi két felfestett egyszerűsített (sárga) körforgalommal (Rádi út – Magyar utca és Zöldfa-Kölcsey utca kereszteződése).

Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

A körforgalmak kapcsán a válaszlehetőségek a megszüntetés, a nem megszüntetés és a nincs véleményem, de kíváncsiak vagyunk a kérdés hátterére, arra, hogy az elvtársak mit terveznek, netán inkább cukibb rózsaszín felfestést szeretnének-e, vagy sokkal inkább újra négyszögesíteni- és ezzel ismét balesetveszélyesebbé kívánják-e tenni ezeket a csomópontokat, vagy netán oktogonokat szeretnének itt építeni, hogy Vác felzárkózzon Budapesthez, sőt lepipálja Karácsony Geri fővárosát?

Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

Aztán felmerül az a kérdés is, hogy ha már ennyit kérdőíveznek, akkor korábban nem illett volna talán megkérdezni a népet

  • a külterületeken élők kommunális adójának (ráadásul visszamenőleges) kivetéséről,
  • a multifunkcionális sportcsarnok építésének elvetéséről,
  • a színház kiemelt státuszának visszautasításáról,
  • a legnehezebb helyzetben lévő bérlők kilakoltatásáról,
  • a hajléktalanok helyzetének rendezéséről…?

De ha már itt tartunk, a jövőben azt is tegyék kérdés tárgyává,

  • hogy naponta-hetente-havonta hány kilométert menjen az új helyi autobot szuperhős,
  • hol dolgozzon, s milyen napszámban számoljon be munkavégzéseiről a lakájmédia,
  • vagy hogy mikor (ma, holnap, vagy holnapután?) kérjen bocsánatot a polgármester-asszony azért, hogy a közterületi rongálásokért a helyi ellenzéket kezdte szapulni,
  • vagy hogy kikre milyen új helyi sarcokat találjanak ki,
  • vagy hogy Vác gender mintavárossá váljon-e?!
Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline