KOMMANDÓSOK FOGTÁK EL A BOSSZÚÁLLÓ CSÖRÖGI FÉRFIT, AKI MOLOTOV-KOKTÉLOS TÁMADÁST KÖVETETT EL

Egészen elképesztő okból támadó Molotov-koktélos erőszakoskodót vett őrizetbe a rendőrség. A csörögi férfi volt élettársa anyjának házára dobott Molotov-koktélt, mégpedig azért, mert szerinte az asszony a hibás abban, hogy ő korábban hosszú évekre börtönbe került – adott hírt a Blikk.

Az elkövető meggyőződése volt, hogy az asszony tehet arról, hogy neki nyolc és fél évet kellett – vallomása szerint „majdnem ártatlanul” – börtönben töltenie egy olyan bűncselekmény miatt, amit nem ő követett el. Cimborájával március 5-én este, egy iszogatás közben kerültek terítékre a sérelmei. Benzinnel töltöttek meg három sörösüveget, rongyokat tömtek bele, majd elindultak, hogy Molotov-koktélt dobjanak a házra.

Két üveg – az ablakról, illetve a falról lepattanva – a kertbe esve összetört, a harmadik azonban betörte az egyik ablakot, majd a szobában landolt, ahol tűz keletkezett. A helyiségben a volt élettárs és kisfia aludt, s az anya riadt fel a durranásra.

Égett a függöny és egy takaró, amikor felkapta a gyermekét, majd kiszaladt a szobából, végül a család többi tagjával megfékezték a lángokat – írja közleményében a rendőrség. Szerencsére senki nem sérült meg.

A Pest megyei nyomozók néhány nap alatt kiderítették, hogy személyes indíték húzódhat meg a háttérben. A lehetséges elkövetői kört addig szűkítették, míg

eljutottak a 41 éves férfihez, akit március 23-án hajnalban a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével fogtak el.

A 41 éves férfi beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, indítékául bosszút emlegetett. Azt állította, nem akart megölni senkit, csak ijesztgetésnek szánta a lángoló palackokat.

A támadásban részt vevő 30 éves, állandó lakóhellyel nem rendelkező társa felkutatása érdekében a rendőrök végig járták azokat a helyeket, amelyekről úgy gondolták, ott lehet, illetve körözést is kiadtak ellene. Végül a férfit a Bács-Kiskun megyei Tass település körzeti megbízottja állította elő, miután az egy igazoltatáskor lebukott. Kihallgatásán nem tett vallomást, illetve kérdésekre sem válaszolt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a két őrizetbe vett férfi ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték a letartóztatásukat.

Forrás: Blikk