TEK-ESEK ROHANTAK LE EGY VÁC MELLETTI LOVASTANYÁT HÉTFŐ HAJNALBAN

Mintegy harminc TEK-es és Pest megyei nyomozó rohanta le hétfő reggel a Korona Lovas Sport Egyesület Vác melletti tanyáját kábítószer és fegyver után kutatva – értesült a Blikk.

Az egyesület elnöke, Korona Károly, aki a lovarda tulajdonosa is, a Blikknek elmondta, hajnali ötkor ébresztették őket. „Az egyik ajtót kitépték a keretből, ami teljesen felesleges volt, mert kulccsal is kinyitható lett volna” – közölte Korona Károly. Beszámolt arról is, hogy a hatóság emberei felzavarták őt az udvarba, az egyik lovászát és az ott dolgozó öccsét kifaggatták.

„Fegyvert és kábítószert kerestek, de semmit nem találtak. Fél tízkor végeztek, elvittek egy palántáztató gépet, egy trafót és egy lámpát. Gondolom, meg vannak győződve arról, hogy ezekkel akartunk kábítószert termeszteni. Ami nincs. Azt mondták egyébként, hogy ezeket a dolgokat harminc nap múlva visszakapom.”

Az egyesület elnöke hozzátette: semmilyen papírt nem adtak neki a rendőrségi akcióról, és azt állította, a lovardában tartott házkutatás hatósági tanúk nélkül zajlott. Korona szerint ez a rendőrségi akció egy korábbi ellenlábasának bosszúja lehet.

Az ügy kapcsán kérdeztük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot. Cikkünk megjelenése után közölték, hogy a Vizsgálati Osztály kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, és ennek a keretében tartották kutatást egy váci helyszínen.

Gyanúsítás és őrizetbe vétel nem történt. Megjegyezték, hogy a jelenleg érvényben lévő törvényi szabályozás alapján a kutatás végrehajtásához nincs szükség hatósági tanúk jelenlétére.