EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – PETŐ CSILLA: EZ A VÁROSRÉSZ, AHOGY KINÉZ, AZ BOTRÁNYOSAN GYALÁZATOS!

Az alább közölt képek azon a területen készültek, amelyről Pető Csilla egykor egy hivatalos képviselői beadványban írt a városházának! Ez a javaslat 2020. szeptemberében keletkezett – és most döbbenjenek meg, hogy ilyen „még nem fordult elő” Matkovich Ilona vezette nyíltságot és párbeszédet hirdető vezetése alatt –, hogy azóta sem, azaz 187 nap óta nem kapott rá hivatalos választ!

Akkoriban itt említette meg, hogy örömmel olvasta a városháza bejegyzését, amely szerint városunkba tartózkodtak a Szent István Egyetem tájépítész hallgatói, akik – korábbi gyakorlatnak megfelelően – vizsgálták a város zöldfelületeinek hasznosságát/kihasználtságát. Nincs tudomásunk arról, hogy eljutottak volna ide, nagy kár, hiszen remek terep lenne számukra!

A költségvetés tervezésekor – szintén az ő egyéni képviselői javaslatai között – szerepelt újra ennek a területnek a hasznosítása. Így írt erről:

„A Cserhát utca mögötti, 4935/1. és a 4932. Hrsz.-on szereplő, vízmosásos részként közismert, zöldövezetnek a hasznosítása-rendezése. Lehetőség szerint egy multifunkciós közösségi térnek a kialakítását szorgalmaznám a szabadidő hasznos eltöltésére, pihenésre. Ez a terület hosszú évek óta rendezetlen és méltatlanul elhanyagolt. A város fejlesztési koncepciójának a kidolgozásakor elkerülte a város vezetőinek, valamint a korábbi képviselőknek is a figyelmét. Erre vonatkozóan 2020. szeptemberében elkészített és beadott képviselői javaslatom ellenére sem foglalkoztak vele!”

Pedig az itt lakók egészen biztosan nem erre a dzsungelre, hanem egy élhetőbb közösségi térre, kulturált rendezett környezetre szavaznának.

Jelenleg rezignált belenyugvással fogadják, hogy a deákváriak csak ennyit „érdemelnek” évek óta! Az itt lakók jelenleg a gyermekeikkel a KRESZ-parkon kívül nem nagyon tudnak más játszótérre menni, miközben itt van egy remek adottságokkal rendelkező, hatalmas terület parlagon, rendezetlenül, ahogy azt a mellékelt képek is mutatják.

Hát jól van ez így?