TOVÁBBRA SEM LÁTSZIK, HOGY A VÁROSHÁZA JÓL KEZELNÉ A HAJLÉKTALANOK ÜGYÉT

A KRESZ-parkból eltávolították a pingpongasztalt, mondván „… italozó és hangoskodó emberek törzshelyévé vált, az sem ritka, ha 1–1 hajléktalan alszik rajta. Rendszeresen szemetes az említett terület.” – Tótváradi-Nagy Bence javaslatára eltávolították az asztalokat. A hajléktalanok nem tűntek el, csak az asztalok, sem innen, sem a városból, hiába a városháza e téren tett ígérete.

A kiemelt képünkön a Rádi út 14. szám előtt két hete a hajléktalanok elfoglalták az utcát, és a körzet képviselője, Ferjancsics László nem tesz semmit. Sőt a hajléktalanok száma csak tovább növekszik, szintén Ferjancsics körzetében, a Rácz Pál utcában.

Vajon mi köti le az alpolgármester figyelmét, ha már a körzetével sem foglalkozik?

Rendszeres Rácz Pál utcai lakó

***

Látszólag csak két pingpongasztal, valójában a deákváriak közösségi helye volt, játék és barátság, sőt szerelmek színtere. Egy férfi meghatottan mesélte el, hogy itt ismerte meg a feleségét, két gyermekük született később. Egy nyeretlen kétéves képviselőnek lehet, hogy csak egy megoldandó probléma volt e két utcabútor, de a környék lakóinak ez azért többet jelentett. A hontalanok továbbra is a tér környékén laknak!

Kiemelt kép: Rádi utcai hajléktalan idill