„MÁR HAZAMENNÉK!” – CSANK JÁNOS A BETEGÁGYBÓL

Bár sokat javult Csank János állapota, továbbra is a váci kórházban kezelik – írta meg a Nemzeti Sport. Mint megírtuk, a korábbi szövetségi kapitány szervezetét is megtámadta a koronavírus, s amikor az egyébként erős, edzett szervezetét is megviselte a baj, kórházba került az NB III-as váci klub szakmai igazgatója. Miután több játékos is megbetegedett, elhalasztották a Vác FC–Hódmezővásárhely bajnokit.

„Szerencsére sokkal jobban vagyok, már hazamennék – mondta megkeresésünkre a 74 éves szakember. – Bár azt hittem, elengednek a kórházból, ám a kezelőorvos javaslatára mégis bent tartanak. Négyágyas szobában lehetek, s bár sok mozgás nem engedélyezett, de azért érezzük innen bentről is, hogy egyre nagyobb a jövés-menés, ami azt jelenti, emelkedik az orvosi ellátásra szorulók száma. Sokat fogytam, s mivel amúgy sem volt rajtam sok zsír, így az izomzatomból mentek le a kilók, ezért aztán lesz mit pótolni, ha kikerülök. Hozzáértő orvosok, remek ápolók vesznek körül, csupán az zavar, hogy mindenkit csak »szkafanderben« láthatok, még a nővérkéket is.”

Csank János tudja, sokan szorítanak, imádkoznak érte, s elmondta, a szeretet az egyik legjobb gyógyír számára ezekben a nehéz napokban.