FOLYTATÓDIK A BALOLDALI RONCSDERBI A 2022-ES JELÖLÉS KAPCSÁN: ÚJABB MANDÁTUMVADÁSZ POLITIKUS KACSINTGAT VÁC FELÉ

Tordai Bence után újabb baloldali jelöltről szólnak a hírek, aki az országos politikából érkezve a váci körzetben indulna a baloldali előválasztáson. Demeter Márta már meg is jelent a váci utcákon, hogy népszerűsítse magát.

Demeter Márta a zuglói MSZP-ben kezdte pályáját, majd a szocialisták országos listáján jutott be az Országgyűlésbe 2014-ben. Ciklus közben, mandátumát megtartva pártot váltott, hogy újrázhasson, és átült az LMP frakcióba. A pártba csak többszöri próbálkozásra tudott belépni, mert a helyi szervezet tagsága folyamatosan leszavazta a tagfelvételi kérelmét. Volt az LMP-nek elnöke is, de egy rövid és nem túl sikeres időszak után Schmuck Erzsébet váltotta ezen a poszton. Most légüres térben van, egyáltalán nem biztos, hogy újra bekerülhet az Országgyűlésbe, ezért keres magának kapaszkodót, így került a váci utcákra is kampányolni.

Demeter Márta ellen büntető eljárás folyik, mivel országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette. Cselekedetével a miniszterelnököt akarta támadni, de az általa írottakról órákon belül kiderült, hogy nem felelnek meg a valóságnak. A titkos iratok nyilvánosságra hozatala következtében hivatali visszaélés miatt folyik ellene büntető eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Így már egyre kaotikusabb a helyzet a baloldali előválasztás kapcsán a váci központú körzetben. Tordai Bence (Párbeszéd) és Demeter Márta (LMP) az országos politikából érkezhetnének. Újra indul a legutóbb 1,7%-os eredményt elérő Momentumos sződligeti polgármester Juhász Béla. A korábbi jelöltek közül valószínű lehet Kiss Zsolt (MSZP), Fehér Zsolt (Jobbik), és a korábbi baloldali jelölt Matkovich Ilona is.