RENDTEREMTÉS: TÖBB MINT 8 MILLIÓS BÜNTETÉSSEL SÚJTOTTÁK TORDAI BENCÉT

Kövér László beleunt Vác potenciális képviselőjelöltje, a bohócpolitikus botránypolitizálásába, négyhavi tiszteletdíjának megfelelő összeggel, több mint 8,2 millió forinttal csökkentette Tordai Bence (Párbeszéd) fizetését a házelnök egy fegyelmi vétség miatt – közölte a Józan paraszti ésszel… blog.

Kövér döntése szerint a Parlament egyik botrányhősétől azért vonják meg négyhavi tiszteletdíját, mert a március 1-jei ülésnapon, az azonnali kérdések órájában telefonjával felvételt készítve az ülésterem hátsó sorai felé induló Varga Mihály pénzügyminiszter után sietett, majd akadályozta, amikor a miniszter vissza akart térni üléshelyére. Tordai az azonnali kérdések után az ülésteremből távozó tárcavezetőt az ülést vezető elnök kifejezett felszólítása ellenére a folyosóra is követte, folytatva a zavaró magatartást.

A házelnök úgy indokolt,

Tordai célzatosan hátráltatta az Országgyűlés ülésének egyik résztvevőjét az ülésteremben történő szabad mozgásában.

Ez esetben elrendelhető az országgyűlési képviselő kitiltása, illetve tiszteletdíjának csökkentése.

Tordai Bence ráadásul az Országgyűlés jegyzője, akinek a házszabályi rendelkezések tiszteletben tartásán túl egyben azok betartatása és az Országgyűlés tekintélyének megóvása is törvényi kötelezettsége lenne. A hangsúly a lenne szócskán van:

a balliberális bohócpolitikus a jelenlegi ciklusban már negyedik alkalommal sértette meg a házszabályi rendelkezéseket.

Vagyis egy vérbeli, hivatásos provokátor.

Kövér László viszont kőkeményen fegyelmezett. A Magyar Köztársaság Országgyűlése nem játszótér, nem cirkusz, nem állatkert. Meg kell védeni a méltóságát – írta jegyzetében Pintér M. Lajos.

Kiemelt kép: Tordai Bence Facebook