MAGAM IS SPORTLÉTESÍTMÉNYT ÜZEMELTETEK, A SPORTCSARNOKOT IS LEHETETT VOLNA ÚGY MŰKÖDTETNI, HOGY EZZEL A VÁROS PÉNZT KERESHETETT VOLNA – VÁSÁRHELYI TAMÁSSAL KÉSZÜLT VÁCUP INTERJÚ

Megkértük Vác és környéke ismert, közéleti szereplőit – politikai hovatartozástól függetlenül –, hogy mondják el véleményüket közéleti kérdésekről. Ezúttal Vásárhelyi Tamással beszélgettünk Vác közéleti kérdéseiről.

Vásárhelyi Tamás Vácon született 1974-ben, azóta is ebben a városban él. Iskolai tanulmányait is itt végezte: a Petőfi Sándor Általános Iskolában és a mostani Boronkay György (akkori Lőwy Sándor Gépipari Technikum) Műszaki Technikum és Gimnáziumban.

Katonaévei után Vácon dolgozott, munkája jelenleg is ide köti.

2004-ben megalapította a Vác Deákvár Sportegyesületet, amelynek a deákvári sportcentrum (Ságvári klub) ad otthont. A sportcentrumot azóta is ő üzemelteti, ahol egyre jobb körülmények között tudnak sportolni a gyermekek és felnőttek. Közel 800 fő sportolását és kikapcsolódását tudja így biztosítani.

A közösségépítés mellett számos karitatív tevékenységet folytat: támogatja a helyi Mozgáskorlátozottak Egyesületét, a Cházár András EGYMI tagintézményét, a váci Jávorszky Ödön Kórházat. A Közösen a Városért Egyesülettel további támogatást nyújtanak a rászorulóknak.

Saját vállalkozásai révén számos család megélhetéséért tartozik felelősséggel.

Tősgyökeres váciként példaképe nagyapja, Vásárhelyi József, akinek többek között a keze munkája a Földváry Károly Általános Iskola és Deákváron található Cserje utcai sorházak építése.

Itt tekinthető meg a vele készült teljes interjú: