ELLENZÉKI KÉPVISELŐI JAVASLAT A KRESZ PARK ELTÁVOLÍTOTT PINGPONGASZTALAI HELYÉRE

Tótváradi-Nagy Bence közreműködése által, a KRESZ parkból eltávolítottak még tavaly októberben két pingpongasztalt, arra hivatkozva, hogy régi kopott már, valamint, hogy nem használják, idejét múltnak vélte a képviselő úr. Ráadásul – mint kifogás – felmerült az is, hogy hajléktalanok költöztek alá, akik most már mindenhol ott vannak városszerte. Az eltávolítást még egy „közvéleménykutatás” is alátámasztotta.

„Lakossági panaszok, bejelentések alapján kezdeményezem a Deákvári Főtéren (KRESZ parkban) található 2 darab pingpongasztal eltávolítását. Egy kérdőívet is készítettem, amely alapján a lakosok több mint 90 százaléka támogatja az asztalok megszüntetését. A pingpongasztalok az utóbbi 1–2 évtizedben végleg elveszítették eredeti szerepüket. Az asztalon található repedezett betonburkolat alkalmatlan arra, hogy bárki labdával játsszon rajta. Ezzel egyidejűleg italozó és hangoskodó emberek „törzshelyévé” vált, az sem ritka, ha 1–1 hajléktalan alszik rajta. Rendszeresen szemetes az említett terület. Az utcabútorok eltávolítása bizottsági döntéssel lehetséges”Tótváradi-Nagy Bence javaslata, amire eltávolították az asztalokat.

Ez a kérdés az asztalok eltávolításával sem oldódott meg. Ahogy ígérték, talán a nagyobb közbiztonság, a megfelelő ellátó rendszer építése, annak színvonalának és férőhelyeinek növelése lehetett volna a gyakorlatiasabb megoldás erre.

Az asztalokat a mai napig keresik, kérdezik csoportokban, hogy hol vannak és mikor kerülnek vissza. (Összefogás a váci játszóterekért csoport)

Erre a placcra, ami ily módon keletkezett, a rombolás helyett Pető Csilla tervezne valami igazán szépet és kreatívat a deákvári gyerekeknek.

Megkeresésünkre a képviselő azt mondta, hogy jelenleg tárgyalásban áll egy aszfaltra festhető játéktáblák kivitelezéséről. Reméli, hogy a költségek is megteremthetőek hozzá, és a többség sem gördít akadályt elébe, s hagyják ellenzékből is alkotni a képviselőket!