EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – BERMUDA HÁROMSZÖGEK ÉS LÁTVÁNYSZÍNPADOK VÁCON

Minden szentnek maga felé hajlik a keze. No de ennyire? – kérdi egy újabb olvasói levél. Úgy tűnik, a város üzemeltetésért felelős alpolgármester (Kiss Zsolt, aki Ferjancsics László apródja) már egy előre hozott választási kampány finisében érzi magát vagy az elmúlt hónapokban önhibájából lerombolt népszerűségét próbálja visszaszerezni körzetében.

Szent Miklós tér

Számolgatja a lakótelepi szavazókat saját jövője érdekében, miközben alpolgármester társai körzeteiben hanyagoltatja a munkákat.

Ferjancsics László körzetében megengedi a felületes lombgyűjtést, a játszóeszközök balesetveszélyes állapotának súlyát nem veszi komolyan. Inotay Gergely alpolgármester társa körzetében félbe hagyja hetek óta a gallyazási munkákat a Budapesti főúton, a Szent Miklós téren.

Petőfi utca sövény

De van ahol meg sem kezdi, mint a Bermuda háromszögnek is nevezhető Petőfi utcában. Míg a Földváry téri lakótelepen sövényt nyírat télen a lakók legnagyobb megdöbbenésére, addig a Petőfi utca egyes szakaszain még a tavalyi évben nyíratlan sövények, mint az osztrák kisváros programsorozat megtestesítői bőszítik a lakókat. A Petőfi utca az a Bermuda háromszög, ahol a lombelszállítás is akadozott, ahol a gallyazások megindulásának szándéka sem látszik és feledésbe merültek tavaly nyár óta a sövények nagy részei is.

Budapesti főúti fák

A lakók nyugtázhatják: megélt ez az utca szebb időket is, de Kiss Zsolt nem kíméli a forgalmas belvárosi körzetet sem, ahogy a Kossuth utca és a Görgey utca fáinak gallyait csak a szél rezegteti, míg a Báthori utca sokadszor is előnyben részesült, mert ott jártak a kertészet dolgozói. Úgy tűnik, a Báthori utca a színház kihelyezett színpada, ahol többször is megnyírják a sövényeket, a fákat mint díszleteket gallyazzák és még a szálló por koncentrációt is csökkentik az útszegélyek mellett. Vannak utcák, amelyek mostohák szavazóikkal és vannak, amelyek egy-egy körzet színpadjai.

Budapesti főúti fák

Felmerül a kérdés és feltehetjük ismét olvasóinknak: ki irányítja jelenleg valójában a várost és az alpolgármester társakat, képviselőket?