IMMÁR KISS ZSOLT ROKONSÁGA IS CSATLAKOZOTT MATKOVICHÉKHOZ A TARTÓS NAV-TARTOZÁSI LISTÁN

Számos, nyilvános adatbázist vezet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelynek a legtöbbjére általában nem szerencsés felkerülni. A bedőlt üzletek, és az ezek mögött álló üzletemberek – ha a közhatalom közelében vannak – joggal töltik el aggodalommal a választópolgárokat. Eddig Matkovich Ilona polgármesterhez közeli ingatlanvállalkozót, Lelkes Istvánt ismerte csak a város, aki a NAV felé 180 napon túl, több mint 10 millió forint adósságot görgetett maga előtt, de nemrégiben kiderült, hogy Kiss Zsolt alpolgármester TESTVÉRE is régóta ugyanezen a listán szerepel.

Így már két váci elöljáró mellett is tudhatunk olyan köztartozót, aki immár 10 millió forint felett tartozik évek óta az állam felé.

Annak fényében sajátos ez a helyzet, hogy az általuk vezetett testület első rendelkezésének egyike az volt, hogy új adókat vetettek ki a városra, külterületeken is adófelderítést végeztek, majd a legelemibb kommunális szolgáltatásokat sem biztosítva – 5 évre visszamenőleg adót hajtanak be.

Tehát az adómorál családon belül sokkal lazábban értendő, mint családon kívül!

A kérdés velük kapcsolatban továbbra is fennáll: jelenthet-e bármiféle közéleti kockázatot a városra nézve e szoros rokoni/hozzátartozói kapcsolat?

Rajtuk kívül még 12 váci adóelkerülőt találunk a NAV-os szégyenlistán, de ők nem köthetők közszereplőkhöz.