MATKOVICH ILONA FOLYAMATOSAN TAGADJA A KÖZÉTKEZTETÉSBEN BEÁLLT ROMLÁST

Úgy tűnik, Vác közvéleménye nem tud betelni Matkovich Ilona ezen valóságtagadó szavaival. A szülők, a hozzátartozók rendszeresen küldenek fotókat a szerkesztőségünkbe, amelyeken a várostól kiszervezett konyhákból ilyenféle, szerinte „bőséges és változatos” ételek kerülnek ki. Az persze lehet politika, hogy ezt miért teszi a városvezetés, és tán az is, ha ezt az elégedetlen váci lakosság nem hagyja szó nélkül, de az nem, hogy tavaly ősz óta ilyen koszton tartják a váci gyermekeket! A kiemelt képünkön az e hét keddi, Petőfi suli uzsonnája látható az „étlappal” együtt.

Soha nem hihettük, hogy a néhai balhés, de végtelenül őszinte Beatrice szövegei megint aktuálissá lesznek. Matkovich Ilonától szinte minden vasárnap ilyesféléket olvashatunk:

„… elég kitenni a fotóra egy száraz zsemlét, hogy ezt kapják a gyerekek, és máris hergelhető a közvélemény – miközben a dolgozók elmondják, hogy a gyermekek bőségesen és változatosan étkeznek.”

„Éljen, éljen Hurrá! Éljen, éljen Hurrá!
az én világomban mindig kék az ég
hajamat borzolja a tavaszi szél
búza virág koszorú itt senki se szomorú”

„A mostani, állítólagosan gyermekek által megfogalmazott levél alapján vizsgálatot indítunk, és megkérjük a levél íróit is, hogy számoljanak be a tapasztalataikról. (…) Remélem, nem egy politikai akció kellős közepén vagyunk ismét, amelyben nehéz sorsú gyermekeket használnak fel politikai célokra, valamint arra, hogy az országos sajtóban Vácot ismét alaptalanul lejárassák.”

„Ideiglenesen ihaj-csuhaj!
félre bánat félre bú sose halunk meg
ameddig a házi gazda furkós bottal el nem ver
vígan szálljon a dalunk had lobogjon a hajunk
Éljen, éljen Hurrá! Éljen, éljen Hurrá!”