VAJON KINEK ADJA A MAGÁNAK KIUTALT 1,6 MILLIÓ FORINTOT? – EGY ORSZÁGOT FELCSIGÁZOTT JUHÁSZ BÉLA

1.645.200 forintos jutalomról döntött saját magának Sződliget momentumos polgármestere, Juhász Béla. Mivel a járvány miatti rendkívüli jogrendben a polgármester gyakorolja a képviselő-testület hatásköreit, ezért a polgármester a leghelyesebbnek azt találta, hogy maga döntsön a saját jutalmáról. E számára remek novemberi döntéséről a VácOnline 2020. december elején beszámolt az olvasóinak.

Bár az egyszemélyi felhatalmazás messzemenően nem azt a célt szolgálja, hogy a polgármester haladéktalanul meg tudja hozni a koronavírus járvány elleni védekezéshez szükséges döntéseket, a momentumos politikus ezzel a lehetőséggel élve (visszaélve?) inkább saját magát jutalmazta meg. Ez még a hazai baloldali sajtóban is kiverte a biztosítékot.

A helyi lapban azt írják, a polgármester a védekezésben végzett munkájáért kapta a háromhavi fizetésének megfelelő jutalmat. Azt nem írják, hogy a védekezésben részt vevő más személy is kapna jutalmat.

Tehát Juhász Béla lebukott 1,6 milliós jutalmával, ami után a települése közvéleményétől elnézést nem kért, hanem inkább kínosan menekült. 2020. december 12-én 12 órakor, a lebukás után fél nappal nyilvánosságra hozott egy aznapra datált nyilatkozatot, amelyben nem kért elnézést, nem vonta vissza a döntését, nem ismerte el, hogy helytelen dolog egy politikusnak a járványhelyzet kellős közepén önmagát jutalmaznia és erre felhasználnia a rendkívüli jogrend miatti felhatalmazást.

Ebből a kínos helyzetből úgy próbált kikecmeregni, hogy azt ígérte, ezt az összeget egy egyelőre meg nem nevezett civil szervezet számlájára utalja majd át.

Az összeg nála lehet a mai napig, a Momentum „új szellemű, európai” politizálása: tedd el a pénzt, lapíts, de ha mégis lebuknál, add az ártatlant! gondolatmenetének megvalósulásának ellenpéldáját eddig nem adta, úgyhogy „egy civil szervezet számlájára haladéktalanul átutalt összeg” sorsának részleteiről várja a közvélemény a polgármester értesítését, kinek is szánja e kétes körülmények között magának kiutalt összeget?

A kínosan magyarázkodó polgármesteri poszt