EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – ISMÉT FERJANCSICS KÖRZETÉBEN VAN A PROBLÉMA, DAMJANICH TÉRI VESZÉLYES JÁTSZÓESZKÖZ

Egy több gyermekes családanya hívta fel szerkesztőségünk figyelmét a Damjanich téri játszótér kötélpiramisának állapotára. Az édesanya levelében taglalja, hogy több játszótérre is kijár gyermekeivel, így van rálátása az eluralkodott állapotokra.

Ferjancsics László oly sokszor büszkélkedett az érdemeihez fűződő kötélpiramissal, de most körzete szégyenfoltja lett, ahogy az elmúlt hónapokban folyamatosan szétfeslő, balesetveszélyessé vált kötélháló elemet nem cseréltette ki, de le sem szedette. Ez a tény alátámasztja körzete lakóinak és már nem minden esetben szavazóinak azon megjegyzését, hogy a választások óta nem látták őt a körzetét járni.

Úgy tűnik, hogy a társadalmi alpolgármesternek nincsen ráhatása a városüzemeltetésért felelős alpolgármesterre. Nemhogy protekcióval nem tud élni nála, de még a játszóeszközökön kötelező karbantartási munkák elvégzésére sem tudja rávezetni.

Hivatkozni lehet a COVID-ra, hogy nincsen forrás fejlesztésre, de a karbantartási munkák elmaradására ez már nem indok, különös tekintettel arra, hogy itt gyermekek biztonságáról van szó. Persze nem érték a gyermek abban a városban, ahol a közétkeztetés is hagy kívánni valókat.

2020 évre az önkormányzat Matkovich Ilona vasárnapi igehirdetésében alátámasztva 7 millió Ft-ot biztosított a játszóeszközök karbantartására. Időszerű lenne Ferjancsics Lászlónak közadatban kikérnie, hogy tételesen mire is használták fel ezt a pénzösszeget. Pontosan mely játszóterek eszközein, pontosan mikor, pontosan milyen karbantartási munkákat végeztek el,  pontosan milyen költséggel. A városüzemeltetésért felelős alpolgármester pedig bejárhatná a játszótereket, hogy a valóságnak megfelelő, támadhatatlan válaszokat tudjon adni.

Matkovich Ilona 2016-os, híres Magyar Narancsban írt cikkét átolvashatná, hogy tükröt tartson magának a lassan másfél éve eltelt idő alatt a játszótereken elvégzett karbantartási és fejlesztési munkák terén.

Hamarosan elmúlik az az idő, amikor még az előző vezetésre történő visszamutogatással el lehet hárítani a felelősséget. Játszótereink nem változatosak lettek, hanem egyformán elhanyagolttá váltak az anyuka meglátása szerint.

Ideje előkészíteni Ferjancsics Lászlónak határozati javaslatát újabb forrás megszavaztatására polgármesterével, a játszótéri eszközök karbantartására az ő égiszük alatt – már ki tudja – hova felhasznált keretösszeg mellé.

Tanítványának, Kiss Zsoltnak pedig szabjon határidőt a javítási munkák elvégzésére.