MATKOVICH ISMÉT NAGYON BEÉGETTE MAGÁT TÁJÉKOZATLANSÁGÁVAL

Szokásos vasárnapi sopánkodós Facebook-posztjában, Matkovich Ilona rátámadt Rétvári Bence országgyűlési képviselőre, de Szokolya független polgármestere azonnal helyretette váci kollégáját. Matkovich a Magas-Tax-i turistaház felújítását hiányolta, de kiderült, nem tudta, hogy a kormány már tavaly döntött a forrás biztosításáról.

Matkovich Ilona a Magas-Tax-i turistaházhoz kirándult a hétvégén, és erről is a kormány szidása jutott eszébe. Így írt róla Facebook-oldalán: „Nem tudom, kinek a tulajdona most a már évek óta zárva tartó turistaház, de feltételezem, komolyabb állami pénzforrás nélkül nem újítható fel, hiszen a vízellátása nem megoldott, és jelentős felújításra szorul. Bízom benne, hogy a nem túl távoli jövőben megoldódik a ház sorsa. Ehhez persze olyan országgyűlési képviselőre van szükség, aki magáénak érzi ennek a vidéknek a szépségeit és ismeri a problémáit, és van benne akarat, hogy jobbá tegye a Duna és a Börzsöny között élő emberek életét, és segítsen megmenteni a számunkra fontos dolgokat.”

A térség ügyeiben sokkal jobban tájékozott Pintér Csilla, független szokolyai polgármester egy kommentben gyorsan fel is világosította a minden miatt a kormányt hibáztató Matkovichot: „Kedves Ilona! Örömmel tudatom, hogy nemsokára indul a Magas-Tax-i turistaház teljes megújulása! Reményeink szerint idén el is készül!”

Azt is megírta a teljesen tájékozatlan Matkovich Ilonának, hogy a turistaház az Ipoly Erdő Zrt. tulajdona és állami, pályázati támogatásból valósul meg a felújítás. (Még szerencse, hogy az erdőgazdaság nem olyan, mint a váci baloldal, és nem utasítja vissza a kormányzati támogatásokat, mint tették az Matkovichék a multifunkciós csarnok ötmilliárdja, a színház százhúsz milliója és az óvodai konyha felújítás huszonöt milliója esetében.)

Miért tripla öngól ez Matkovichnak?

  • Matkovich korábban a térség országgyűlési képviselőjének is indult baloldali színekben, de még azt se tudja, kié a Magas-Tax-i turistaház.
  • Olyan témával támadta ismét a kormányt és Rétvári Bence országgyűlési képviselőt, amivel kormányzati szinten már régóta foglalkoznak és a forrást is biztosították hozzá.
  • Azt írja, hogy olyan képviselőre lenne szükség, aki ismeri a térség problémáit és segít megoldani azokat; aztán kiderült, Rétvári pontosan ismeri a problémát és már meg is szerezte rá a forrást; tehát Matkovich olyan képviselőt szeretne, mint a mostani?

Elképesztő Matkovich Ilona tájékozatlansága. És ez a nagyfokú ismerethiány sodorja ilyen rettentő kínos helyzetekbe. Szinte felfoghatatlan, hogy miért kürtöli szét ország-világ előtt tájékozatlanságát.

Amúgy a szokásos váci sopánkodása kapcsán pedig az már csak „természetes”, hogy amikor arról ír, hogy a kormánytól nem kap pénzt, akkor elfelejti megemlíteni, hogy idén már 240 millió forint rendkívüli kormányzati többlet támogatást kapott Vác, amit a bölcsőde építés befejezésére használhat fel. Mivel ez megzavarná a „kormány kifosztja a baloldali vezetésű városok” képet, ezért erről a kormányzati támogatásról a pénzügyi mérleg kapcsán inkább hallgat.