EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – VÁCI RONCSDERBI, ÚJABB FUTAM

Amint azt pár napja jeleztük, igen sűrűn kapunk olyan észrevételeket, amelyekben egyre népesebb olvasótáborunk tagjai arról panaszkodnak, milyen sok a roncsautó városszerte, úton-útfélen, van, aki arra is veszi a fáradtságot, hogy rendszeresen felhívja a figyelmet konkrét helyszínre, konkrét tragacsokra.

Az első futamban – hogy azért néven nevezzük a gyereket, illetve a körzeti döntéshozókat – Inotay Gergely és Ferjancsics László alpolgármesterek körzetéből mutattunk be lepukkant versenyzőket.

Azóta, ahogy az várható volt, újabb roncsokra hívták fel a figyelmet olvasóink, az itt mutatott csotrogányok szintén a harmadik számú alpolgármester körzetében, illetve Tótváradi-Nagy Bence képviselő felségterületén éktelenkednek.

A jelek szerint azonban csak a lakosságnak van gondja ezzel, az osztrák kisváros bűvöletű, nagy rendrakást ígérő városvezetés és képviselői sleppje mintha homokba dugná a fejét ebben a kínos ügyben is – a rendrakás hevülete valószínűleg kimerül az ellenvélemények elhallgatásában, letiltásában, no meg a panaszkórus éneklésében, hogy milyen nehéz dolguk van.

Pedig a roncsok csúfítják a városképet, de ami még nagyobb gond, hogy a legtöbb olyan helyen vesztegel, ahol parkolni lehetne.

Felmerül a kérdés: vajon miért nem intézkedik ebben az ügyben az önkormányzat, miért nem tesznek semmit az illetékesek?