EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – MÁR A BELVÁROS IS ELHANYAGOLT

Újabb olvasói levelet kaptunk, amely felhívja a figyelmet városunkban tapasztalható áldatlan állapotokra. Olvasónk nehezteli, hogy nem ezt ígérték a választások előtt!

***

Kedves Szerkesztőség!

Úgy látom, hogy Önök foglalkoznak szerteágazóan a város több területét érintő kérdéseivel. Én csak egy hétköznapi problémára szeretném felhívni a figyelmet.

Mindhárom gyermekem a Juhász Gyula iskolába jár. Belvárosi lakók vagyunk. Öt éve, nap mint nap kocsival a Görgey utca felőli oldalán parkolok, vagy a Farkasfalvy utcában állok meg olykor.

Örömmel olvastam, hogy takarítják az útszegélyeket a szállópor-koncentráció csökkentés érdekében. De ajánlom szíves figyelmébe Kiss Zsoltnak – aki szintén beszállt az igehirdetésbe –, hogy fáradjon ki a Görgey utcába egy sétára. Az iskola melletti szakasz úttestjén a parkoló sáv szélességében többször elázott, felhalmozódott, dagonyává vált falevelek, melyek az esős időben csúszósak.

Nem csak az én három gyerekem dagasztja ezt, hanem még jó néhány osztályra való gyerkőc.

Az előző években, ősszel az egész utcát teljesen összetakarították. Most csak az iskola felőli lombot szedték össze, a túloldalon egy kupac lomb már ősz óta árválkodik, a Farkasfalvy utca sarkán meg a kukánál egy nagy zsák. A Farkasfalvy utcában sem jobb a helyzet, ott is tele az úttest szétdagonyázott falevelekkel és vastagon felhalmozódott falevelekkel. Úgy gondolom 3 gyermek édesanyjaként, akinek napi logisztikai feladatai vannak, hogy a város is átgondolhatná a logisztikát, hogy az iskolák és óvodák környékén kellene kezdeni az úttisztítást, illetve egyáltalán befejezni a falevelek összegyűjtését.

 

Véleményemet több szülő is osztja, ezért vettem a bátorságot, hogy ezt szóvá tegyem. Egyik reggel láttam, hogy a Kossuth utcát takarították, amin a gépjármű forgalom csak áthalad. Már elmúlt az ősz, hamarosan a tél is és mi még dagonyázunk az ősszel lehullott lombban. Küldök néhány fotót, amik önmagukért beszélnek.

Köszönettel segítségükért!

L. Ákosné

(név és cím a szerkesztőségben)

***

Ez már nem a Ferjancsics körzete, ez már az Inotay belvárosa, úgy tűnik, hogy mással vannak az alpolgármesterek elfoglalva, mert ebben a körzetben is a fél éve lehullott falevelek csúfítják az útszegélyeket, nemcsak a Görgey-ben és a Farkasfalvyban, hanem a város több utcájában is.